Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

KDi iesaka: Ekrāna maģijas gadsimts

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Svinības. Par godu Rīgas kinoteātra Splendid Palace simtgadei sestdien, 9. decembrī, tiks demonstrēta amerikāņu komiķa Bastera Kītona mēmā filma Šerloks juniors/Sherlock Jr. (1924) komponista Kārļa Lāča oriģinālmūzikas pavadījumā. Mūzika tapusi speciāli Splendid Palace jubilejas vakaram. Atskaņojumā piedalīsies dziedātāja Aija Vītoliņa, saksofonists Māris Jēkabsons, akordeonists Artūrs Noviks, ģitārists Rihards Goba, kontrabasists Jānis Stafeckis, sitaminstrumentālists Kaspars Grigalis un perkusionists Ainis Zavackis. Filma Šerloks juniors stāsta par kādu kinomehāniķi, kurš ilgojas kļūt par detektīvu. Savā darbā Basters Kītons virtuozi un ar gaišu humoru apspēlē jēdzienu "ekrāna maģija". Filmas autora izpildītie mākslinieciskie triki joprojām pārsteidz un sajūsmina. 

Jubileja
Kinoteātrī Splendid Palace 9.XII plkst. 19
Biļetes EUR 22

***

Anne Sofija fon Otere Rīgā dziedās klavieru un ģitāras pavadījumā. Publicitātes foto 

Kamermūzika. 12. decembrī Lielajā ģildē uzstāsies lieliskais zviedru mecosoprāns Anne Sofija fon Otere. Viņas repertuārs ir neiedomājami plašs – no baroka mūzikas un operas klasikas līdz estrādei un džezam. Rīgā skanēs Baha, Pērsela, Sibēliusa, Forē, Britena un Perta mūzika, kā arī Ziemassvētku dziesmas. Anne Sofija fon Otere muzicēs pianista Leifa Kanera-Lidstrema un ģitārista Fābiana Frēdriksona pavadījumā.

Anne Sofija fon Otere 
Lielajā ģildē 12.XII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–35

***

Jubileja. Šovakar Rīgā notiks komponistes Selgas Mences 70 gadu jubilejas koncerts Laika upe, kurā pašas jubilāres, viņas skolotāja Paula Dambja un viņas audzēkņu opusus izpildīs koris Latvija Māra Sirmā vadībā.

Koncerts 
LU Lielajā aulā 7.XII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Kino Bize demonstrēs četrus Deivida Linča darbus, kuru vidū būs arī Malholandas ceļš (attēlā – skats no filmas). Publicitātes foto 

Filmas. Rīgas kinoteātris Kino Bize svin 11. dzimšanas dienu un aicina noskatīties četras amerikāņu režisora Deivida Linča filmas: Dzēšgumijgalva/Eraserhead (1977), Tvinpīka. Caur uguni/Twin Peaks: Fire Walk with Me (1992), Ceļš uz nekurieni/Lost Highway (1997) un Malholandas ceļš/Mulholland Drive (2001). Dažus seansus papildinās viktorīnas un īslekcijas, kas pavērs durvis uz autora sarežģīto, fascinējošo pasauli.

Deivida Linča kino
Kinoteātrī Kino Bize 7.–18.XII
Seansu plāns Kinobize.lv

***

Pirmizrāde. Trupa Kvadrifrons ir sagatavojusi jauniestudējumu Skaistā tumsa. Režisora Klāva Meļļa un dramaturģes Ances Strazdas darbs tiek pieteikts kā adventes pasaka par ilgām pēc skaistuma. "Maģiskā reālisma stilā veidotā izrāde izseko brīnumainam stāstam par Babu Jagu, vīru ar bārdu, kas pavisam noteikti ir pielīmēta, gaili ar čūskas asti, diviem spa saloniem, svētku sapulci, pārrautu nabassaiti un talantu, kas ielīksmo, bet iztukšo," sola autori. "Domāju, ka beigu beigās uz skatuves būs redzams kaut kas starp bilžu grāmatu un audiolugu, svētku eglīti pieaugušajiem, miniatūru lielinscenējumu un žetonvakaru," piebilst režisors. 

Skaistā tumsa
Rīgas cirkā 13., 15.–17.XII, 30., 31.I, 1.II plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 22

***

Orķestris Sinfonietta Rīga un Latvijas Radio koris muzicēs portugāļu diriģenta Diniša Souzas vadībā. Publicitātes foto

Klasika. Festivāla Eiropas Ziemassvētki atklāšanas koncertā sestdien, 9. decembrī, Lielajā ģildē uzstāsies kamerorķestris Sinfonietta Rīga un Latvijas Radio koris. Pie pults stāsies Eiropas uzlecošā zvaigzne – talantīgais portugāļu diriģents Dinišs Souza. Skanēs Franča Šūberta Nepabeigtā simfonija, Roberta Šūmaņa Nakts dziesma, Johannesa Brāmsa Likteņdziesma un Jozefa Haidna simfonija Mibemolmažorā. 

Koncerts
Lielajā ģildē 9.XII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja