Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

KDi iesaka: Gadalaiki mainās, tradīcijas paliek

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Koncerti. Rīgā skan ikgadējā Senās mūzikas festivāla koncerti, kuros var dzirdēt Latvijas Radio kori diriģentu Kaspara Putniņa un Pētera Vaickovska vadībā (11. jūlijā Rīgas Sv. Jāņa baznīcā) un viduslaiku un renesanses vokālo grupu Schola Cantorum Riga (12. jūlijā Rīgas Sv. Pētera baznīcā). Festivāls noslēgsies 13. jūlijā Rundāles pilī. Tur notiks pasākumi bērniem (radošās darbnīcas un uzvedums Princese uz zirņa), savukārt vakarā ir gaidāms krāšņs koncerts Rundāles pils dārzā – vijolnieks Roberts Balanas atskaņos Antonio Vivaldi Gadalaikus, pie kamerorķestra Sinfonietta Rīga diriģenta pults stāsies Andris Veismanis. Skanēs arī Georga Filipa Tēlemaņa, Nikolas Porporas, Georga Frīdriha Hendeļa un Žana Filipa Ramo darbi. 

Senās mūzikas festivāls
Rīgā un Rundāles pilī līdz 13.VII
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–60
 
***

Britu džeza pianists Džūlians Džozefs spēlēs solo Džordža Gēršvina opusā Rhapsody in Blue. Publicitātes foto 

Mūzika. Piektdien, 12. jūlijā, Liepājas simfoniskais orķestris sava galvenā diriģenta Gunta Kuzmas vadībā muzicēs kopā ar britu džeza pianistu Džūlianu Džozefu – viņi izpildīs Džordža Gēršvina Rhapsody in Blue. Šo vasarīgo koncertu Liepājā ar savu dalību krāšņos arī flamenko dejotāji no Spānijas. Skanēs Leonarda Bernsteina, Žorža Bizē, Džordžes Enesku, Kamila Sensānsa, Manuela de Faljas un Heronimo Himenesa opusi.  

Koncerts
Liepājas koncertdārzā Pūt, vējiņi! 12.VII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

***

Perkusionistu apvienība Ensemble Nist-Nah uzstāsies Hanzas peronā. Publicitātes foto 

Viesi. 17. jūlijā Rīgā ar oriģinālmūzikas programmu uzstāsies perkusiju un gamelāna kolektīvs Ensemble Nist-Nah no Francijas. Šo neparasto grupu 2019. gadā izveidojis Nantē dzīvojošais austrāliešu mūziķis Vils Gatrī. 

Ensemble Nist-Nah
Hanzas peronā 17.VII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 32

***

14. jūlijā plkst. 4.30 Dzintaru pludmalē ērģelniece Iveta Apkalna sniegs savu tradicionālo saullēkta koncertu. Foto – Aiga Redmane

Mūzika. No 13. līdz 20. jūlijam Dzintaru koncertzālē notiks Jūrmalas festivāls. To atklās britu pianista Džūliana Džozefa trio džeza programma 13. jūlijā. Nākamajā rītā, 14. jūlijā plkst. 4.30, savu tradicionālo saullēkta koncertu Dzintaru pludmalē sniegs ērģelniece Iveta Apkalna. Festivālā būs dzirdami dziedātāji Aleksandrs Antoņenko un Inga Kalna, vijolniece Kristīne Balanas un daudzi citi. 

Jūrmalas festivāls
Dzintaru koncertzālē 13.–20.VII 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–50   

***

Klavieres. Piektdien, 12. jūlijā, Ventspils koncertzālē Latvija īpašā programmā skanēs Dāvida Kļaviņa radītās vertikālās klavieres M470i, kuras spēlēs pianisti Aurēlija Šimkus un Žans Batists Dulsē. Aurēlija Šimkus izpildīs Pētera Vaska Vasaras vakara mūziku, Ferenca Lista Otro balādi klavierēm un trīs daļas no Igora Stravinska baleta Ugunsputns (Gvido Agosti pārlikumā klavierēm). Savukārt Žans Batists Dulsē improvizēs, iedvesmojoties no Aurēlijas Šimkus izpildītās mūzikas. Šī programma ir veidota speciāli klavierēm M470i, kuras ir unikālas ar savu skaņas raksturu, dinamiku, dzidrumu un skaņas ilgtspēju.

Koncerts
Ventspils koncertzālē Latvija 12.VII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

***

Aktieru Skārletas Johansones un Čeninga Teitama varoņi ļaujas mīlas lidojumam filmā Aizved mani uz Mēnesi. Publicitātes foto

Kino. Uz Latvijas kinoekrāniem iznāk režisora Grega Berlanti romantiskā komēdija Aizved mani uz Mēnesi ar Skārletu Johansoni un Čeningu Teitamu galvenajās lomās. Darbība risinās 60. gados un vēsta par attiecībām starp NASA direktoru, kurš ir atbildīgs par kosmosa kuģa Apollo 11 palaišanu, un mārketinga speciālisti, kura tiek piesaistīta, lai labotu NASA tēlu un visādam gadījumam nofilmētu viltus nosēšanos uz Mēness.

Aizved mani uz Mēnesi
Fly Me to the Moon
Kinoteātros no 12.VII

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja