Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

KDi iesaka: Gaismas un tumsas cīņa

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Rokopera. Piektdien, 28. jūlijā, Lielvārdes parkā notiks Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokoperas Lāčplēsis jauniestudējuma pirmizrāde, ko veido režisore Rēzija Kalniņa. Titulloma ir uzticēta Atim Zviedrim, Laimdotu tēlos Beāte Zviedre, Kangaru – Marts Kristiāns Kalniņš. Izrādē piedalīsies Raimonds Bramanis, Atis Ieviņš, Gundars Grasbergs, Jānis Buķelis, Alise Kante, Anmary un Zane Jančevska. Pavadošo mūziķu sastāvā taustiņinstrumentus spēlēs pats Zigmars Liepiņš, viņam līdzās būs Uldis Marhilevičs, Mārcis Auziņš, Valters Sprūdžs un Gundars Lintiņš. Viņiem pievienosies grupa Latvian Voices, Lielvārdes jauktais koris Lāčplēsis, jauniešu deju kolektīvs Pūpolītis, folkloras kopa Josta, Ķeguma jauktais koris Lins un Tomes folkloras kopa Graudi

Lāčplēsis
Lielvārdes parkā 28.VII plkst. 22
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 35

***

Dziesminiece LP pie mums uzstājas regulāri un pulcē pilnas zāles. Publicitātes foto 

Popmūzika. 2. augustā Dzintaru koncertzālē uzstāsies viena no pēdējo gadu Latvijas publikas favorītēm – talantīgā amerikāņu dziesminiece LP jeb Laura Pergolici, kura pie mums uzstājas regulāri un pulcē pilnas zāles. Ar savu balsi, izskatu, folkmūzikai pietuvināto izpildījuma manieri un dziesmu stilu LP ļoti atšķiras no citām popzvaigznēm. LP koncertos klausītāji vienmēr visvairāk gaida hitu Lost on You, taču der skaļi aplaudēt arī citām kompozīcijām.   

LP
Dzintaru koncertzālē 2.VIII plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 60–170

***
 
Klasika. Sestdien, 29. jūlijā, Siguldas Opermūzikas svētkos skanēs Šarla Guno opera Fausts. Galvenās lomas dziedās franču tenors Filips Do un ukraiņu soprāns Olga Bezsmertna. Pie diriģenta pults stāsies Atvars Lakstīgala.

Fausts
Siguldas pilsdrupu estrādē 29.VII plkst. 21
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 35–60 

***

Akordeoniste Ksenija Sidorova Ventspilī muzicēs kopā ar pianistu Reini Zariņu un ērģelnieku Aigaru Reini. Publicitātes foto 

Trio. Šodien ar īpašu programmu Ventspils koncertzāle Latvija svinēs savu ceturto dzimšanas dienu. Nebijušā taustiņinstrumentu trio apvienosies akordeoniste Ksenija Sidorova, pianists Reinis Zariņš un ērģelnieks Aigars Reinis. Skanēs pasaules klasika un pašmāju autoru Riharda Dubras un Aigara Raumaņa jaundarbi. Speciāli šim vakaram Raimonds Tiguls ir radījis jaunu savas dziesmas Dod, Dieviņi versiju.

Koncerts
Ventspils koncertzālē Latvija 27.VII plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–30

***

Estrāde. Pirmo reizi kopš 2019. gada Jūrmalā atkal notiks Laimas Vaikules festivāls Laima Rendez-Vous Jūrmala. Estrādes dīva ir izveidojusi pašreizējai ģeopolitiskajai situācijai atbilstošu programmu, kurā ļaus uzmirdzēt ukraiņu māksliniekiem Verkai Serdjučkai, Verai Brežņevai, Maksam Barskiham, Marijai Maksakovai un citiem, saviem krievu un gruzīnu draugiem Andrejam Makarevičam un Nino Katamadzei, daudziem latviešu mūziķiem un dažiem smalkiem viesiem no Rietumeiropas (viens no tiem ir Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājs Salvadors Sobrals no Portugāles). 29. jūlijā Laima mūs iepriecinās ar savu solokoncertu.

Festivāls
Dzintaru koncertzālē 28.–30.VII plkst. 19
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 55–330

***

Tanitas Tikaramas populārākā dziesma ir Twist in My Sobriety. Publicitātes foto 

Zvaigzne. Laimas Vaikules festivāla programmā ir vērts pievērst uzmanību lieliskajai britu dziesminiecei Tanitai Tikaramai, kuras dalība anonsēta 28. jūlija koncertā. Viņa izpilda gaumīgu mūziku pieaugušajiem, Tanitas Tikaramas populārākā dziesma ir Twist in My Sobriety. Ir nedaudz grūti iedomāties, kā māksliniece iekļausies vienā šovā ar tādām primadonnām kā Verka Serdjučka un Inese Galante. Intriga!

Koncerts 
Dzintaru koncertzālē 28.VII plkst. 19
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 75–330

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja