Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

KDi iesaka: Mani interesē viena tēma – neprāts

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Pirmizrāde. Režisors Pēteris Krilovs Jaunajā Rīgas teātrī ir iestudējis oriģināldramaturģijas darbu Kordēlijas zeme. Izrāde ir balstīta mūsdienīgās domās par Šekspīra Karali Līru, un tajā spēlē divi dažādu paaudžu aktieri – Guna Zariņa un Matīss Ozols. Kāda pētniece Latvijā atklāj mītiskā karaļa Līra jaunākajai meitai Kordēlijai paredzētās zemes atrašanās vietu. Lai tur nokļūtu, viņai ir jāpārliecina finansētāju eksperts. Lugas autori ir režisors Pēteris Krilovs, viņa asistents Gerds Lapoška un aktieri Guna Zariņa un Matīss Ozols. Lugā Šekspīra teksti ir savienoti ar dzejnieka metafiziķa Džona Donna meditācijām un mūsdienu dzīves reālijām. Guna Zariņa saka: "Lasot Karali Līru, uzreiz sapratu, ka mani ļoti interesē viena tēma – neprāts. Kas notiek, kad cilvēks zaudē prātu? Kur viņš nonāk?"

Kordēlijas zeme

JRT Mazajā zālē 15.–18.XII, 13.–15.I plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–28 

***

Tarja Turunena pārsteigs ar negaidītām Ziemassvētku dziesmu versijām. Publicitātes foto 

Svētki. 21. decembrī kultūras telpā Hanzas perons ar Ziemassvētku programmu Christmas Together viesosies somu simfometāla dīva, bijusī grupas Nightwish soliste soprāns Tarja Turunena. Viņa uzstāsies ģitāras, čella un taustiņinstrumentu pavadījumā. Tarja Turunena klausītājus pārsteigs ar negaidītām Ziemassvētku dziesmu versijām. Vokālo mākslu viņa ir apguvusi Sibēliusa akadēmijā Somijā un Karlsrūes Mūzikas augstskolā. Tarja ir izdevusi ne tikai smagā metāla, bet arī klasiskās mūzikas ierakstus. 

Tarja Turunena 

Hanzas peronā 21.XII plkst. 19 

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 29–69 

***

Koris. Šovakar Rīgas kamerkoris Ave Sol savā mājvietā sniegs koncertu Ziemassvētku oratorija. Diriģentu Andra Veismaņa un Jurģa Cābuļa vadībā skanēs Kamila Sensānsa, Bendžamina Britena, Gustava Holsta un Franča Šūberta opusi. 

Koncerts

Koncertzālē Ave Sol 15.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15 

***

Agnese Egliņa (no kreisās) un Guna Šnē pievērsīsies čella un klavieru dueta repertuāra izzināšanai. Publicitātes foto 

Klasika. Sestdien, 17. decembrī, Spīķeru koncertzālē uzstāsies čelliste Guna Šnē un pianiste Agnese Egliņa. Savā programmā viņas pievērsīsies čella un klavieru dueta repertuāra izzināšanai. Mūziķes aicinās ieklausīties Džoakīno Rosīni opusā Asara/Une larme, Bohuslava Martinū Variācijās par Rosīni tēmu, kā arī Johannesa Brāmsa Sonātē čellam un klavierēm Fa mažorā un Pētera Vaska Partitā čellam un klavierēm. 

Koncerts 

Spīķeru koncertzālē 17.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15 

***

Pirmizrāde. Režisors Gatis Šmits Dailes teātrī ir iestudējis britu dramaturga Maikla Vinna komēdiju Retrīts. Lugas pirmizrāde notika 2009. gadā Londonas Karaliskajā galma teātrī. Par šo darbu Maikls Vinns ir saņēmis Lorensa Olivjē balvu kategorijā Labākā jaunā komēdija. Tas ir stāsts par draugiem, kuri sen nav tikušies un tagad pulcējas pamestā muižā, lai sagaidītu Jaungadu. Svinības un iedzeršana atkailina katra patiesos sapņus, un kompānijai vēl nāksies atklāt arī to, ka muižā dzīvo spoks. Lomās: Kristīne Nevarauska, Gints Andžāns, Lelde Dreimane, Gints Grāvelis, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Niklāvs Kurpnieks, Artūrs Skrastiņš vai Lauris Subatnieks. 

Retrīts

Dailes teātrī 17.XII plkst. 18, 18.XII plkst. 13 un 18, 20.XII plkst. 19

Biļetes pārdotas

***

Estrāde. Mūzikas namā Daile tiks pirmatskaņota Maestro Raimonda Paula un dziedātājas Ances Krauzes programma Ziemassvētki Dailes namā. Tajā skanēs skaistākās Raimonda Paula melodijas, un pirmo reizi klausītājiem tiks nodotas Maestro apdarinātas suitu Ziemassvētku tautasdziesmas, kuras Ance Krauze izdziedās kopā ar savām meitām Elzu, Kati un Billi. Uz skatuves būs arī pats Maestro (klavieres) un mūziķu grupa.

Koncerts

Mūzikas namā Daile 18.XII plkst. 14, 23.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–35

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja