Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

KDi iesaka: Nākotnes nostalģija

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Šovs. Svētdien, 19. jūnijā, Kauņā savā pasaules turnejā Future Nostalgia uzstāsies popzvaigzne Dua Lipa. Britu dziedātāja ir izdevusi divus albumus un saņēmusi trīs balvas Grammy, to vidū – par gada labāko popmūzikas albumu (Future Nostalgia, 2021). Duas Lipas 90 minūšu šovā skan visi viņas hiti, kuros māksliniece meistarīgi uzbur diskoeskeipisma sajūtu. Viņa ir paņēmusi visu labāko no 80. gadu popmūzikas un ienesusi to XXI gadsimtā. Visa Kauņa dejos un dziedās līdzi – pievienojieties!   

Dua Lipa
Kauņas Žalgiris arēnā 19.VI plkst. 20
Biļetes Bilietai.lt tīklā EUR 154,20

***

Dūdinieka Roberta Džordana spēli dzirdēsim Pītera Maksvela-Deivisa darbā Kāzas Orkneju salās ar saullēktu. Publicitātes foto 

Klasika. Sestdien, 18. jūnijā, Rīgas festivālu Latvijas Universitātes Lielajā aulā noslēgs krāšņa un neparasta Skotijai veltīta programma Mendelszona simfonijas un skotu dūdas. Orķestrim Sinfonietta Rīga, ko diriģēs igauņu maestro Olari Eltss, pievienosies ievērojamais skotu koncertdūdinieks Roberts Džordans. Skotu dūdas akadēmiskās mūzikas partitūrās komponisti iekļāvuši vien retu reizi. Roberta Džordana spēli dzirdēsim britu komponista Pītera Maksvela-Deivisa darbā Kāzas Orkneju salās ar saullēktu. Citādu Skotijas vērojumu piedzīvosim jauneklīgā Fēliksa Mendelszona-Bartoldi darbos (skanēs viņa Pirmā un Trešā jeb Skotu simfonija). Efektīga vasaras ainava atklāsies mūsu laikabiedres skotu komponistes Teas Masgreivas opusā Gadalaiki. Vasara

Sinfonietta Rīga
LU Lielajā aulā 18.VI plkst. 20 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25 

***

Dzeja. Jaunajā programmā Ziedonis. Lācis. Vīrieši komponista Kārļa Lāča dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem izpildīs Intars Busulis, Jānis Šipkēvics, Jānis Aišpurs, Artūrs Skrastiņš, Kaspars Znotiņš un Andris Keišs. 

Koncerts
Dailes teātrī 18., 19.VI plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30–60 

***

Nākamgad Vija Vētra svinēs simt gadu jubileju. Foto – Aivars Liepiņš

Deja. Šovakar Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē notiks dejotājas, indiešu un sakrālās dejas kustības aizsācējas Latvijā, mākslinieces un pedagoģes Vijas Vētras koncerts Mūža deja. Nākamgad Vija Vētra svinēs simt gadu jubileju, savukārt uz skatuves pavadītas jau astoņas desmitgades. Koncertā piedalīsies Vijas Vētras deju grupa Rituāls, deju skolas Dzirnas audzēkņi, aktrise Raimonda Vazdika un pianists Vestards Šimkus. 

Vija Vētra
RLB Zelta zālē 16.VI plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–20 

***

Jubileja. Piektdien, 17. jūnijā, Dzintaru koncertzālē tiks svinēta diriģenta un pedagoga Jāņa Erenštreita 80 gadu jubileja. Jānis Erenštreits ir viens no Latvijas zēnu koru kustības pamatlicējiem, viņa vadītie zēnu kori ir pazīstami ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs. Koncertā uzstāsies mūziķa audzēkņi un kolēģi: Rīgas Doma kora skolas kori, komponists Raimonds Pauls, dziedātāji Daumants Kalniņš, Gunārs Kalniņš, Jānis Šipkēvics un Grēta Grantiņa, grupas Instrumenti, Framest un Latvian Voices, pianists Jēkabs Jančevskis, Latvijas Radio bigbends un ērģelnieks Aivars Kalējs. Pie diriģenta pults stāsies ne tikai pats jubilārs, bet arī Mārtiņš Klišāns, Jurģis Cābulis un Aira Birziņa.

Jānis Erenštreits
Dzintaru koncertzālē 17.VI plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–40 

***

Režisors Dž. Dž. Džilindžers Liepājā iestudējis Mārtina Makdonas lugu Līnenas skaistumkaraliene. Foto – Kristaps Kalns

Pirmizrāde. Liepājas teātris noslēdz 115. sezonu ar režisora Dž. Dž. Džilindžera iestudēto Mārtina Makdonas lugu Līnenas skaistumkaraliene. Tas ir stāsts par mātes un meitas toksiskajām attiecībām Īrijas ciematā Līnenā. Meita cer izrauties no vientulības un mātes ietekmes. Kādu dienu ciematā uzrodas Pato... Vai šo mīlestību izdosies piepildīt? Lomās: Mārtiņš Kalita, Inese Kučinska, Kaspars Gods un Artūrs Irbe.

Līnenas skaistumkaraliene
Liepājas teātrī 17.VI plkst. 19, 18.VI plkst. 18 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6–18 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja