Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

KDi iesaka: Svešiniece jūsu dzīvoklī

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Apvienība Willa teātris aicina uz pirmizrādēm K. K. fon Stricka villā. Režisors Dž. Dž. Džilindžers iestudējis darbu Petuški: vilciena vagonā satiekas amerikāņu rakstnieks Čārlzs Bukovskis, krievu disidents Venedikts Jerofejevs un franču aktrise Marina Vladi. Neviens no viņiem vēl nezina, kādu vietu viņi atstās kultūras vēsturē. Ģēniju sarunām pa vidu rosās Mefistofeļa līdzinieks. Lomās – Mārtiņš Vilsons, Varis Vētra, Aigars Vilims un Lelde Dreimane.

Režisors Rolands Atkočūns ir iestudējis prominentā itāļu scenārista un dramaturga Tonīno Gverras lugu Ceturtais krēsls. Tas ir stāsts par diviem cilvēkiem sarežģītos apstākļos. Viņai (Inga Alsiņa-Lasmane) tā ir parasta darba diena. Viņam (Gatis Gāga) – iespējams, pēdējā dzīves diena. Viņš ielaiž svešinieci savā dzīvoklī.

Willa teātris 
Izrādes K. K. fon Stricka villā: Petuški 10., 23.VIII plkst. 18, 24.VIII plkst. 19; Ceturtais krēsls 9., 16.VIII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18–25

***

No 7. līdz 16. augustam notiks septītais kamermūzikas festivāls Satikšanās Saulkrastos. Tā ir radoša darbnīca, kurā satiekas mūziķi un komponisti, lai sagatavotu un piedāvātu klausītājiem īpašu programmu. Jaundarbu festivālam ir radījis komponists Platons Buravickis  – viņa opuss Rūsa vijolei, čellam un elektronikai skanēs 9. augustā. Festivāla repertuārs aptver plašu spektru – no Georga Frīdriha Hendeļa līdz Pēterim Vaskam un Filipam Glāsam.

Festivāls 
Satikšanās Saulkrastos 7.–16.VIII
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–20

***

Otrdien, 11. augustā, Rīgas Domā pie orķestra Rīga pults stāsies diriģents Ainārs Rubiķis. Skanēs Johana Sebastiāna Baha, Franča Šūberta un Roberta Šūmaņa mūzika. Koncertā piedalīsies ērģelniece Ilze Reine un saksofonists Aigars Raumanis.

Orķestris Rīga
Rīgas Domā 11.VIII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

***

30. decembrī Dailes teātra aktieris Artis Robežnieks svinēs 50. dzimšanas dienu. Jau nākamnedēļ Dailes teātra vasaras dārzā viņš sniegs poētisku koncertu, kas būs veltīts gaidāmajai jubilejai. Friča Bārdas dzejā mākslinieks izstaigās takas, kas ved no bērnības līdz šai dienai. Skanēs gan paša aktiera komponētas dziesmas, gan citu autoru melodijas – no Raimonda Paula līdz Armandam Alksnim un ansamblim Manta.

Artis Robežnieks
Dailes teātra vasaras dārzā 12.–14.VIII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–30

***

Sestdien, 8. augustā, Liepājas simfoniskais orķestris aicina uz festivālu Liepājas vasara Rundāles pilī. Franču, ungāru un dāņu komponistu opusus Rundāles pils Baltajā zālē atskaņos orķestra koka pūšaminstrumentu kvinteta mūziķi Reinis Lapa, Mārtiņš Zālīte, Kārlis Catlaks, Artis Zēns un Ingus Novicāns. Zaļajā teātrī notiks saruna par skaistuma un varas attiecībām cauri gadsimtiem un skanēs arfistes Dārtas Tisenkopfas spēle. Dienas noslēgumā Franču dārzā muzicēs orķestra metālpūšaminstrumentu ansamblis Jāņa Retenā vadībā. Pasākumi ir plānoti tā, lai festivāla viesiem būtu pietiekami daudz laika aplūkot pils muzeja ekspozīcijas un parku, kā arī ieturēt maltīti.

Festivāls
Liepājas vasara Rundāles pilī 8.VIII no plkst. 17
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–39 

***

Svētdien, 9. augustā, Liepājā notiks romantisks opermūzikas koncerts Dienvidu saules promenāde. Soprāns Marlēna Keine un tenors Mihails Čuļpajevs izdziedās Vidusjūras noskaņu piepildītas mīlas dziesmas, operu ārijas un duetus. Pie klavierēm būs Agnese Egliņa. Skanēs Kamila Sensānsa, Fernando Obradorsa, Džoakīno Rosīni, Astora Pjacollas, Hosē Serrano, Ruperto Čapi un citu franču, spāņu un itāļu komponistu mūzika.

Koncerts
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 9.VIII plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja