Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KDi iesaka: Veltījums Andrejam Žagaram

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Opera. Sestdien, 5. novembrī, Cēsīs notiks koncerts Draugi – Andrejam Žagaram, kas būs veltīts Andreja Žagara piemiņai. Uz skatuves kāps solisti, kuri ir sadarbojušies ar Andreju Žagaru, – gruzīnu mecosoprāns Nino Surguladze ir dziedājusi viņa iestudētajā Karmenā Boloņā, Tokijā un Rīgā, savukārt armēņu tenors Liparits Avetisjans par de Grijē lomu Andreja Žagara režisētajā Masnē Manonā Maskavas Staņislavska un Ņemiroviča-Dančenko teātrī ir ieguvis balvu Zelta maska. Koncertā piedalīsies arī franču soprāns Perīna Madefa un latviešu bass Edgars Ošleja, kurš šogad saņēma Lielo mūzikas balvu kategorijā Gada jaunais mākslinieks. Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri diriģēs maestro Ģintars Rinkevičs. Programmā ir iekļauti Mocarta, Verdi, Sensānsa, Bizē un Masnē operu fragmenti.

Koncerts Draugi – Andrejam Žagaram
Koncertzālē Cēsis 5.XI plkst. 17
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 40–80 

***

Ukraiņu diriģente Natālija Ponomarčuka stāsies pie orķestra Sinfonietta Rīga pults. Publicitātes foto 

Klasika. Piektdien, 4. novembrī, pie kamerorķestra Sinfonietta Rīga pults stāsies Ukrainas Nacionālā kamerorķestra diriģente Natālija Ponomarčuka. Skanēs Ukrainas akadēmiskā mūzika – Leonīda Hrabovska Concerto Misterioso, Oļeha Kivas Trešā kamerkantāte balsij un kamerorķestrim pēc Pavlo Tičina poēmu motīviem (soliste mecosoprāns Oksana Nikitjuka) un Valentīna Silvestrova Serenāde. Programmu kuplinās Ludviga van Bēthovena Septītā simfonija.

Sinfonietta Rīga
Lielajā ģildē 4.XI plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

Jubileja. Sestdien, 5. novembrī, Lielajā ģildē tiks atklāts Hermaņa Brauna fonda rīkotais festivāls Winterfest – tiks svinēta kolorītā igauņu mūziķa Andresa Mustonena dibinātā senās mūzikas ansambļa Hortus Musicus 50 gadu jubileja.  

Hortus Musicus
Lielajā ģildē 5.XI plkst. 19
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 10–30

***

Skats no baleta jauniestudējuma Serenāde. Carmina Burana. Foto – Jānis Ķeris 

Pirmizrāde. Latvijas Nacionālā baleta jauniestudējuma Serenāde. Carmina Burana pamatā ir slavenais Džordža Balančina balets Serenāde, kurā skan Pētera Čaikovska Serenāde stīgu orķestrim, un Karla Orfa oratorija Carmina Burana mūsdienu horeogrāfa Edvarda Kluga interpretācijā. Izrādē piedalīsies ne tikai baleta mākslinieki, bet arī LNO orķestris, koris un solisti. Jauniestudējuma muzikālais vadītājs ir Mārtiņš Ozoliņš. 

Serenāde. Carmina Burana
LNO 5., 6., 16.XI, 16.XII plkst. 19 
Biļetes opera.lv EUR 5,95–65

***

Balsis. Latvijas Radio kora programma Gaisma ir veidojusies ap katalāņu komponista Ramona Umeta jaundarbu Gaisma. Kompozīcijas pamatā ir Montserratas klostera mūka Visenta Santamarijas vārsmas par septiņiem soļiem savā garīgajā pieredzē. Ramona Umeta mūzika tiek raksturota kā ārpus laika esoša, mirguļojoša, meditatīva un dabiski plūstoša. Programmā ir iekļauts Jura Karlsona opuss Gaisma ar Kristus vārdiem: "Es esmu pasaules gaisma", fragmenti no Santas Ratnieces mūzikas filmai Dabiskā gaismā, Pētera Vaska Actus caritatis (pirmatskaņojums Latvijā), kā arī Alfrēda Momotenko, Edgara Mākena un Renātes Stivriņas darbi. Pie diriģenta pults stāsies Sigvards Kļava.

Latvijas Radio koris
Sv. Jāņa baznīcā 4.XI plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15 

***

Klausītājiem Rīgā būs reta iespēja dzirdēt Pjēra Bulēza (1925–2016) mūziku. Publicitātes foto  

Festivāls. Jaunās mūzikas festivālu Arēna 8. novembrī noslēgs koncerts, kas būs veltīts XX gadsimta revolucionāriem un avangarda leģendām Pjēram Bulēzam un Jannim Ksenakim. Programmā ir iekļauti arī igauņu komponistu Gaļinas Grigorjevas, Līsas Hiršas, Helēnas Tulves un Ilo Krigula opusi, kā arī latviešu skaņražu Andra Dzenīša un Jāņa Petraškeviča darbi. Solisti vidū – igauņu, latviešu, lietuviešu un vācu mūziķi. 

Arēna
Rīgas Reformātu baznīca 8.XI plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja