Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Notiks starptautiskais iluzionistu šovs "Abrakadabra"

Brīnumi un Abrakadabra

Rīgas Kongresu namā notiks starptautiskais iluzionistu šovs Abrakadabra

"Nosauc, lūdzu, pasaules slavenāko iluzionistu vārdus!" aicina brīnummāksliniece Dace Pecolli. Mēģinu minēt: "Deivids Koperfīlds? Jūs ar Enriko arī esat maģijas meistari!" Dace nelolo ilūzijas Latvijā dzirdēt nosaucam pasaulē pazīstamu brīnummākslinieku vārdus. Te viņi iegriežas reti, Latvijā ir maz informācijas par iluzionisma tradīcijām. Tagad tiek īstenota abu mākslinieku ideja par starptautisko iluzionisma šovu ar iluzionisma mākslas zvaigžņu — Pecolli labu draugu — piedalīšanos.

1996.gadā Dace, pedagoģe pēc izglītības, Vācijā iepazinās ar Enriko Pecolli. Kopā ar dzīvesbiedru Enriko viņa savu iluzionistes talantu spodrina jau trīspadsmit gadu, profesionālie iluzionisti Pecolli uzstājas visā pasaulē. 2006.gadā Pecolli pārim tika uzticēts liels gods — atklāšanas ceremonijas režija iluzionisma pasaules čempionātā Stokholmā.

Dace smej: "Pajautā jebkuram Lasvegasā vai Holivudā, kas ir Dirks Lozanders, un dzirdēsi atbildi — viņš ir levitācijas (priekšmetu lidināšanas) mākslas simbols, lidojošo galdiņu izgudrotājs. Lozanders ir arī ziepju burbuļu pavēlnieks. Viņš liks tiem mainīt kustību un pārvarēt zemes gravitācijas spēku. Kā? Ziepju burbuļu mākslinieki taču ir paši Pecolli! Dace stāsta, ka ar Enriko nejauši uzzinājuši par Lozanderu: "Dzinām viņam pēdas Lasvegasā, bet sastapāmies Lisabonā. Viņš strādā apbrīnojami, izcili, unikāli."

Rojs Devenports ir atzītākais Anglijas iluzionists, neticams roku veiklības meistars, Eiropas senākās iluzionistu dinastijas pārstāvis. Rojs specializējies manipulācijas žanrā un guvis godalgotas vietas daudzos čempionātos. Rīgā piekritis uzstāties arī pasaules čempions ekstrēmajā iluzionismā, Austrumu cīņu meistars beļģis Ārons Krovs. Viņa numuri, kuros iluzionisms apvienots ar Austrumu cīņu elementiem, ir nervus kutinoši.

Divu stundu garajā šovā uzstāsies augstas klases meistari. Dace Pecolli aicina — mākslinieki notiekošajā iesaistīs arī publiku, nevajadzētu atteikties no piedāvājuma, jo, "kad vēl, ja ne šajā reizē, varēs atrasties uz skatuves kopā ar pasaules klases iluzionisma zvaigznēm". Zinu, ka Dace un Enriko Pecolli būs šova vadītāji. Vai paši neuzstāsies? Dace smej: "Kā nu ne? Mums jāsavieno visi priekšnesumi vienotā uzvedumā. Tiks parādīts arī jauns projekts — Lāzeru operas maģija —, kurā piedalīsies dziedātāja Solveiga Vārsberga. Skatītājiem šķitīs, ka viņi brien pa jūru, iet cauri tunelim, kāpj kalnos, lido... Lāzeru grafikas maģiju Enriko prezentēja Zviedrijā pasaules čempionāta atklāšanā. Vai abu mākslinieku sešus gadus vecais dēls Dante nepiedalīsies šovā? Dace pārliecināta: "Viņam vēl par agru uzstāties tik svarīgā pasākumā, bet dēls jau ir apguvis daudzus trikus, tāpēc ar profesionālo orientāciju problēmu nebūs, gatavosim viņu nākamā gada šovam Abrakadabra."

*

Iluzionistu šovs Abrakadabra

29., 30.V 19.00 Kongresu namā. Biļetes Biļešu servisa kasēs Ls 8—20.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja