Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Paziņoti Liepājas kultūras balvas laureāti

Ceturtdien Liepājas kultūras balvas 2020 apbalvošanas ceremonijā tika godināti desmit aizvadītā gada nozīmīgākie un spilgtākie kultūras notikumi un personības pilsētā, informēja Liepājas pašvaldība.

Kā nozīmīgākais pērnā gada Liepājas kultūras dzīves notikums atzīta Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāles atjaunošana - balvu par Liepājas sakrālā mantojuma saglabāšanu saņēma Liepājas Svētās Trīsvienības evaņģēliski luteriskā draudze.

Ar apbalvojumu tika godināta arī Spēlmaņu nakts ceremonijas radošā komanda "par ceremonijas asprātīgu, iespaidīgu un augstvērtīgu īstenošanu Liepājā". Tāpat godināta aktrise Karīna Tatarinova par radošo darbību un ieguldīto enerģiju saturiski vērtīgu kultūras projektu īstenošanā.

Biedrība Kultūras centrs Wiktorija saņēma apbalvojumu par kultūras notikumu organizēšanu un to plašas pieejamības nodrošināšanu interneta tiešraidēs pandēmijas laikā.

Apbalvojumus saņēma SIA Rozīņu rezidence par jaunas "kultūras un tūrisma pērles" - ekskursijas Siļķu brāķa noslēpums - radīšanu, kā arī Egons Peršēvics par skulptūras Karostas nāra izveidi un atraktīvu tās eksponēšanu Liepājas ostas akvatorijā pie Ziemeļu mola.

Starp laureātiem bija arī Liepājas teātris par mākslinieciski izaicinošās un tehniski sarežģītās vizuāli muzikālās izrādes Dēmōns realizāciju. Kristīne Brīniņa godināta par izcilu netradicionālas teātra izrādes formas - interaktīvas pastaigas "Upe" īstenošanu, bet Liepājas Leļļu teātris sumināts par radošo drosmi, izaugsmi un sasniegumiem, izveidojot inovatīvus, laikmetīgus jauniestudējumus dažādām mērķauditorijām.

Liepājnieku simpātijas balvu saņēma SIA You Are Events par jaunu iniciatīvu - pasākuma Festivāls Liepājā organizēšanu.

Desmit spilgtākie kultūras notikumi un personības saņēma mākslinieka Roberta Mežaiņa izgatavotās statuetes. Papildu apbalvojumiem, 4200 eiro lielo naudas balvu fondu Liepājas Kultūras balvas 2020 žūrijas komisija lēma sadalīt četru laureātu starpā. Naudas balvas saņēma Karīna Tatarinova, biedrība Kultūras centrs Wiktorija, Egons Peršēvics un Kristīne Brīniņa.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja