Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku neizmantoto finansējumu 2,1 miljonu eiro apmērā atmaksās valsts budžetā

Lai nodrošinātu ekonomisko izlietojumu 2021.gadā neizmantotā Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku nodrošināšanai un norisei piešķirtā finansējuma 2 133 916 eiro apmērā, Ministru kabinets šodien atbalstīja finansējuma pārdali uz valsts līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Finansējumu novirzīja no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) budžeta apakšprogrammas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki uz valsts budžeta programmu Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem, atbilstoši Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas regulējumam.

IZM atgādināja, ka XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki šogad nenotika līdzšinējā šo svētku veidā. Atbilstoši Ministru kabineta lēmumam svētku norise noteikta netradicionālā veidā no 2. jūlija un tā turpinās līdz 30. oktobrim. Svētki rīkoti, ievērojot attiecīgos epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai. Piedalīšanās tajos ir brīvprātīga, ievērojot atļauto dalībnieku skaitu.

Lai nodrošinātu Dziesmu un deju svētku tradīcijas pēctecību, nepārtrauktību un svētku tradīcijas uzturēšanu XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku atspoguļošanai izvēlējās videoierakstu konceptu. Koncertu videostāsti, norišu videoklipi, intervijas, virtuāli sveicieni, montēti sižeti, Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio papildus satura raidījumi tiek atspoguļoti plašākai sabiedrībai caur masu medijiem, tā skaitā vietnē www.nacgavilet.lv, bet notikumus vēsturei dokumentēs elektroniskie plašsaziņas līdzekļi, kas nodrošinās sabiedrībai svētku notikumu atspoguļošanu un popularizēšanu.

No IZM 2021.gada budžeta svētku rīkošanai bija plānoti 4 180 883 eiro, no tiem atlīdzībai 620 618 eiro apmērā, precēm un pakalpojumiem 3 560 265 eiro apmērā. Taču pārplānojot svētku norises uz jaunā koncepta īstenošanu, svētku nodrošināšanai bija nepieciešamais valsts budžets 2 046 967 eiro apmērā. 

Atlīdzība mākslinieciskajam, administratīvajam tehniskajam personālam, māksliniekiem, izpildītājiem, autoriem, režisoriem veidoja 567 872 eiro, mākslinieciski tehniskajam nodrošinājumam, tā skaitā autortiesībām, dalībnieku reģistrācijai un uzskaitei, iespieddarbiem - 882 875 eiro, papildus testēšanai un individuālajiem aizsardzības līdzekļiem - 64 800 eiro, audiovizuālās un audio pārraidīšanas un dokumentēšanas nodrošināšanai - Latvijas Televīzijai izmaksāja 498 820 eiro un Latvijas Radio - 32 600.

Tā kā ir radies līdzekļu ietaupījums un lai nodrošinātu 2021.gadā neizlietotā finansējuma 2 133 916 eiro apmērā, finansējuma atlikumu pārskaitīs valsts budžeta programmai Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja