Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Par šaušanu uz Rīgas satiksmes autobusu vīrietim piemēro nosacītu cietumsodu

Par šaušanu uz "Rīgas satiksmes" autobusu un taksometru pagājušā gada 31.jūlijā, kad cieta pieci cilvēki, vīrietim piemērots nosacīts cietumsods.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne pastāstīja, ka vīrietim apsūdzība bija uzrādīta pēc Krimināllikuma 231.panta 2.daļas - par huligānismu. Tā kā apsūdzētais savu vainu notikušajā atzina, prokurors ar viņu noslēdza vienošanos par soda piemērošanu. Vienošanās Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā tika iesniegta šā gada 19.septembrī.

Vienošanās apstiprināta 12.oktobrī. Vīrietim piemērota brīvības atņemšana uz vienu gadu nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu. Pakalne teica, ka vīrietis visiem cietušajiem arī ir atlīdzinājis radītos zaudējumus.

Jāatgādina, ka 2010.gada 31.jūlija agrā rītā Rīgā, Kalnciema ielā, no melnas krāsas automašīnas "Mercedes-Benz", visticamāk, ar pneimatisko vai kādu citu ieroci, kas pielāgots šaušanai ar gumijas lodītēm, tika veikti mērķtiecīgi šāvieni pa "Rīgas satiksmes" autobusu un kāda taksometra stikliem, kā dēļ cieta pieci cilvēki. No autobusa stikla lauskām cieta divi pasažieri, bet taksometrā cieta trīs pasažieri.

10.augustā, saprotot, ka drīzumā tiks aizturēts, policijā kopā ar advokātu ieradās un autobusa apšaudīšanā vaļsirdīgi atzinās kāds 1982.gadā dzimis vīrietis.

Viņš iepriekš nav bijis sodīts, taču nonācis policijas redzeslokā par citiem likumpārkāpumiem. Viņš īsti nespējis izskaidrot notikušo, vien apgalvojis, ka bijis iedzēris un viņam bijis kāds ierocis, kuru pēc notikušā viņš esot izmetis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas