Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Valstī liedz ievest 140 400 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas pirmdien un pagājušā nedēļas nogalē novērsa mēģinājumus nelegāli ievest Latvijā 140 400 kontrabandas cigarešu, portālu Diena.lv informēja VID.

Tās bija dažādu marku cigaretes ar Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes bija paslēptas automašīnu degvielas tvertnēs, transportlīdzekļu konstrukcijās un ceļotāju personīgajā bagāžā.

Pirmdien Silenes muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas, veicot vieglās automašīnas Volkswagen kontroli, konstatēja, ka automašīnas degvielas bākā ir ierīkota slēptuve un tajā paslēptas 37400 Minsk markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Automašīnu vadīja 42 gadus vecs Lietuvas pilsonis.

Svētdien Silenes muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas vieglās automašīnas Citroen pārbaudes gaitā atklāja dubulto grīdu, kurā bija noslēpti 16000 NZ, Winston un Fest markas cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Automašīnu vadīja 42 gadus vecs Latvijas pilsonis.

Savukārt Zilupes muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, veicot pasažieru vilciena Maskava-Rīga muitas kontroli, konstatēja, ka divi pasažieri, 49 gadus vecs Latvijas Republikas nepilsonis un 29 gadus vecs Latvijas Republikas pilsonis, personīgajā bagāžā centušies nelegāli ievest valstī 40400 Sweet Dream, Style, Next un More markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām.

Svētku dienā, 18.novembrī, Vientuļu muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, veicot fizisko kontroli automašīnām Chrysler un BMW, konstatēja, ka abu automašīnu visās četrās durvīs aiz dekoratīvā apšuvuma un citās slēptuvēs - degvielas tvertnē, sliekšņos, aizmugurējā sēdekļa atzveltnē - atrodas paslēptas 46600 More un Maksim markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām. Automašīnas vadīja 27 un 22 gadus veci Latvijas pilsoņi.

Par konstatētajiem pārkāpumiem transportlīdzekļu vadītājiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

Izņemtās cigaretes novietotas muitas kontroles punktu aizturēto preču noliktavās, bet automašīnas - aizturēto transportlīdzekļu stāvlaukumos līdz lēmumu pieņemšanai administratīvo pārkāpumu lietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas