Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Vidzemē agrāk tiesāts jaunietis apzog auto, baznīcu, poliklīniku un veikalus

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde aizturējusi 21 gadu vecu jaunieti, kurš Alūksnē un Gulbenes pusē paveicis zādzības no automašīnas, baznīcas, poliklīnikas un veikaliem.

1990.gadā dzimušais Annas pagasta iedzīvotājs tikai pirms gada iznācis no ieslodzījuma vietas un pēc zādzību sērijas pagājušā gada nogalē un šā gada sākumā pašlaik atkal nonācis apcietinājumā, aģentūru BNS informēja Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Dace Jukāma.

Vīrietis policijas rokās nonācis pēc zādzības gadījuma 4.janvāra naktī kad Alūksnē, Cēsu ielā, no neaizslēgtas automašīnas Audi nozagti četri amortizatori un no salona ‒ divi skaļruņi. Izmeklēšanas laikā aizturētais jaunietis atzīts par aizdomās turamo vairāku iepriekš Alūksnes iecirknī reģistrētu zādzību izdarīšanā no baznīcas, poliklīnikas un vairākām tirdzniecības vietām.

Aizturēto tur aizdomās arī par 29.decembrī konstatētu zādzību no Alūksnes evaņģēliski luteriskās baznīcas Alūksnē, Pils ielā, kad tika nozagta nauda no ziedojumu urnām, kā arī viena ziedojumu urna, kas atrasta nomesta netālu no baznīcas. 30.decembrī konstatēts, ka viņš iekļuvis poliklīnikas telpās Alūksnē, Vidus ielā, un nozadzis maiņas naudu ‒ vairākus desmitus latu, bet 1.janvārī nakts laikā, atlaužot durvis, iekļūts veikalā Jaunannas pagastā, kur nozagti apmēram 200 lati un cigaretes.

Savukārt 3.janvāra naktī, atspiežot logu, viņš iekļuvis veikalā Malienas pagastā, kur nozagti 110 lati.

Par visiem minētajiem gadījumiem sākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā, un jaunietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Tomēr tas viņu nav atturējis no citiem noziegumiem ‒ Gulbenes iecirkņa policijas darbinieki trešdien vīrieti aizturēja par zādzības izdarīšanu no veikala telpām Gulbenes novada Galgauskas pagastā, kur no noliktavas telpas nozagta nauda ‒ apmēram 150 latu. Savu vainu izdarītajos noziegumos vīrietis atzīst un atklāj, ka daļu nozagtās naudas tērējis spēļu automātos.

Tiesa aizturētajam vīrietim, kurš pirms gada atbrīvots no ieslodzījuma vietas, kur izcietis sodu par iepriekš izdarītām zādzībām, kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas