Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Viesītes novadā medību laikā nāvējoši sašauts vīrietis

Otrdien Viesītes novadā medību laikā sašauts vīrietis, kurš gāja bojā notikuma vietā pirms mediķu ierašanās, informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Saukas pagastā pieteiktu medību laikā, neievērojot drošības prasības un ar medību šaujamieroci šaujot pa neskaidri redzamu mērķi, ticis sašauts 1958.gadā dzimis vīrietis. Viņš notikuma vietā gāja bojā pirms Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieku ierašanās.

Notikuma vietā likumsargi aizturēja vienu personu. Pašlaik saistībā ar notikušo ir izņemti medību ieroči un munīcija, kā arī nozīmētas ekspertīzes.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess par prettiesisku nonāvēšanu aiz neuzmanības. Par šādu nodarījumu paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana vai piespiedu darbs. Pagaidām izmeklēšanas interesēs cita papildinoša informācija netiks sniegta.

VP atkārtoti uzsver, ka atbilstoši Medību noteikumiem šaušana uz neskaidri redzamu mērķi ir aizliegta.

Latvijas Mednieku asociācijas valdes priekšsēdētājs Haralds Barviks aģentūrai LETA pauda sašutumu par notikušo. "Šīs nevar nosaukt par likumīgām medībām, jo šāviens noticis vietā, kur nav noslēgts līgums par medību tiesību izmantošanu. Tas ir viens no rupjākajiem Medību likuma pārkāpumiem. Otrkārt, pilnīgi un totāli ignorēta virkne noteikumos noteiktās drošības prasības, tostarp šauts uz neskaidri redzamu mērķi," uzsvēra Barviks.

Jau ziņots, ka decembra sākumā Viļakas novada Žīguru pagastā medību laikā nošauts 1963.gadā dzimis vīrietis. Arī šajā gadījumā tika secināts, ka nelaime notikusi, jo tikuši pārkāpti medību noteikumi.

pievienota 6.rindkopa


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas