Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vīrietim darba negadījumā norauta roka

Valsts darba inspekcija uzsākusi nelaimes gadījuma izmeklēšanu, kurā ceturtdien smagi cietis 31 gadus vecs vīrietis, portālu Diena.lv informēja Valsts darba inspekcijas pārstāvis Aivis Vincevs.

Pēc sākotnējās informācijas, nodarbinātais sagatavojis darbam granulu transportieri. Neskaidru apstākļu dēļ nodarbinātā roka ievilkta mehānismā, kā rezultātā cietušajam roka tika amputēta līdz elkonim. Darba inspekcija izmeklēšanas gaitā noskaidros nelaimes gadījuma darbā cēloni.

Tā kā darbs daudzos uzņēmumos notiks arī svētku laikā, darba inspekcija aicina nodarbinātos būt darba vietā īpaši uzmanīgiem, ievērojot darba devēja noteiktās prasības darba aizsardzības jomā. "Aicinām darbiniekus nebūt pārgalvīgiem, kā arī neveikt viņiem uzticēto darbu alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē," aicināja A.Vincevs. Apreibinošās vielas darba inspekcijas pieredzē jau iepriekš ir bijis traumu gūšanas iemels.

Tādēļ darba inspekcija aicina darba devējus uzraudzīt darba vidi arī svētku laikā un atgādina, ka darba devējam obligāti jāatstādina nodarbinātie no darba pienākumu veikšanas, ja viņi atrodas alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē.

Darba inspekcija skaidroja, ka saskaņā ar normatīviem aktiem par smagiem, iespējami smagiem un letāliem nelaimes gadījumiem darba devējam nekavējoties jāpaziņo darba inspekcijai, kas veic nelaimes gadījumu izmeklēšanu.

Darba inspekcija atgādināja, ka par nelaimes gadījumu darba vietā slēpšanu, ja nodarbinātais guvis smagus veselības traucējumus vai iestājusies viņa nāve, inspekcija darba devējam var piemērot administratīvo sodu – fiziskajai personai vai amatpersonai no trīssimt piecdesmit līdz piecsimt latiem, bet juridiskajai personai no 1 500 līdz 3 000 latiem.





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas