Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pēc klātienes mācību atsākšanas divās Krustpils novada skolās atklāj Covid-19 gadījumus

Pēc iestāžu darbiniekiem konstatētiem pozitīviem Covid-19 testiem jau pirmajās dienās pēc klātienes mācību atsākšanas tās atkal ir pārtrauktas divās Krustpils novada skolās, aģentūrai LETA atklāja novada pašvaldības izpilddirektors Raimonds Spēks.

Šajā novadā pirmdien mācības klātienē atsākuši 1.-4.klašu izglītojamie Brāļu Skrindu Atašienes vidusskolā, Mežāres pamatskolā, Sūnu pamatskolā, Variešu sākumskolā un Vīpes pamatskolā. Attālināti turpināja mācīties tikai Krustpils pamatskolas skolēni, jo skola atrodas Jēkabpilī, kur epidemioloģiskā situācija ir sliktāka nekā pagastos.

Pirmdien skolu personālam veikti Covid-19 testi, un rezultāti uzrādījuši saslimšanu personālam Brāļu Skrindu Atašienes vidusskolā un Mežāres pamatskolas direktorei. Ņemot vērā testu rezultātus, abas izglītības iestādes atkal pārgājušas uz mācībām attālināti arī mazākajās klasēs.

Nākamnedēļ personāla testēšana tiks veikta atkārtoti, un testēti tiks arī Atašienes un Mežāres skolu darbinieki.

Spēks atzina, ka jautājumu par mācību atsākšanu Krustpils pamatskolā var skatīt tikai kompleksā ar epidemioloģiskās situācijas uzlabošanos Jēkabpilī, un pašlaik klātienes mācības skolā nav plānots atsākt.

"Uzskatu, ka tas bija jādara. Lauku skolās, kur ir apvienotās klases, reaģēt var ātrāk," klātienes mācību atsākšanu komentēja Spēks.

Skolu darbinieku testēšana sākusies arī Dagdas novada skolās, kas šonedēļ atsākušas klātienes mācības mazākajās klasēs. Pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja Regīna Pauliņa atzina, ka mācības, kā plānots, atsākušas visās skolās, un pašlaik nav ziņu, ka skolēni masveidā neapmeklētu skolu Covid-19 dēļ. Tiesa, mācību sākumu Andrupenes pamatskolā pirmdien ietekmējis elektrības atslēgums.

Skolā ir saņemts viena vecāka iesniegums, ka bērns uz skolu nedosies, jo tajā jālieto sejas aizsargmaska. Šajā gadījumā tiek nodrošinātas attālinātas mācības.

LETA jau ziņoja, ka pirmdien klātienes mācības 1.-4.klašu skolēniem varēja atsākt vairāk nekā 20 pašvaldībās, kas atbilstoši valstī noteiktajiem kritērijiem uzskatāmas par epidemioloģiski drošākām.

Atbilstoši Slimību profilakses un kontroles centra datiem uz ceturtdienu, 18.februāri, darbu klātienē varēja atsākt 25 pašvaldību - Alsungas, Auces, Burtnieku, Cesvaines, Dagdas, Durbes, Ērgļu, Ķeguma, Krustpils, Kuldīgas, Mālpils, Mērsraga, Naukšēnu, Neretas, Pāvilostas, Pļaviņas, Rūjienas, Salacgrīvas, Saulkrastu, Siguldas, Skrīveru, Skrundas, Tērvetes, Vecumnieku un Vecpiebalgas novadu - skolas.

Kopumā klātienes mācības 1.-4.klasēs neatsāka astoņas no 62 iespējamām skolām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas