Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

43% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka dzīvību uz Zemes ir radījis Dievs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
WALA
W
P.S. Es ar visdziļāko cieņu izturos pret cilvēkiem( jebkuriem, arī ticīgajiem) kuri darbi saskan ar vārdiem, jeb viņa ticību !!!
WALA
W
Es neticu Dievam un nekad neticēšu - man tās muļķibas nav vajadzīgas. Mani ļoti apmierina evolūcijas teorija, pie ta arī paliksim. Es spēju saprast ka ir cilvēki kuri bez ticības nespēj dzīvot, bet ka veseliem 43 % tas ir svarīgi - nu tas ir mazliet "čābīgi", it īpaši tādēļ ka arī latviešu respondentu vidū ir gana daudz ticīgo. Par baušļiem runājot - muļķības cilvēķi var dzīvot pēc citiem "baušļiem" - t.i. likumiem, kuri gan arī nav ideāļi, tomēr krietni pārāki par "Dieva baušļiem" - jo pēdējie kā smejies ir radīti tīri tādēļ lai pat muļķim būtu saprotami + aizstāvētu tā laika kungus un baznīcu (vienā vārdā kaklakungus). ;) Tā kā ja kādam tīk turēties pie šiem baušļiem nevis likumiem - laipni lūgti, tikai nebrīnaties ja reizēm kāds par jums pasmīnēs. Un kamēr vien lērums ticīgo valstu (ASV, Krievija, arābi...) turpinās dzīties pēc modernākā ieroča, es turpināšu smīnēt par "Dieva baušļu" ievērošanu !!!
lasItāja
l
Kāpēc cilvēki iztēlojas Dievu sev līdzIgu? Kas aizliedz Dievam radIt dzīvību evolūcijas ceļā? Līdzīgi būtnes divu dimensiju pasaulē nespēj iedomāties trīs dimensijas. Lielākā daļa karsto Bībeles tulku saredz tur tikai to ko paši spēj iedomāties, ignorēdami norādījumus uz Dieva visspēcību. Mans arguments ir, ka cilvēks visu ieskaitot prātu ir saņēmis no Dieva; līdz ar to ieguvis zināšanas, ko Dievs atvēlējis.
Janis
J
Tas gan neiet pretrunā ar Darvina teoriju - Dievs (kā radītājs, tātad jebkas, kas radīja pasauli tādu kāda viņa ir) radīja arī evolūciju. Cilvēks var ticēt Dievam un evolūcijai un pie mums lielākā daļa tādi arī ir. Tic gan vienam, gan otram.
Ticīgs zinātnieks.
T
Paturpinot domu - burtiskā Rakstu izpratne, uz ko tik ļoti uzstāj vairums Latvija baznīcu (piemēram, sievietem jāstāv draudzē klusu utt. ), protams, rada problēmas arī izpratnē par Radīšanas notikumu aprakstu. Teoloģija, kura netiek pāri priekšrakstu jūgam nespēj zinātni saprast. Darvins bija ģeniāls un drosmīgs. Un viņa teorija nekādā veidā neapdraud radīšanas stāstu. Vēl vairāk, tā pat atklāj šai stāstā jaunus aspektus. Kad mēs lasām pirmajā dienā, otrajā... Vārdam JOM (ēbrejiski diena) ir pa visam cits saturs neka latviskajam tulkojumam. Jom ir jebkurš nozīmīgs periods, kurā kaut kas svarīgs sācies un noticis. Liela daļa no pieminētajām "dienām" vēl joprojām turpinās. - piemēram augu vai dzīvnieku evolūcija.
Ticīgs zinātnieks.
T
Man uz tik primitīvu aptauju nebūtu, ko atbildēt. Man nav grūti pateikt, kam es ticu. Tas, ka evolūcijas teorijai ir taisnība ir nenoliedzams zinātnes fakts, tikai tas, ka evolūcija diezin vai var notikt bez ārēja spēka no ārpuses (Dieva radošas rīcības, piemēram) arī ir diezgan viegli pierādāms fakts pamatojoties varbūtību teorijā. Man šķiet, ka šādas aptaujas, kurās ticību nostāda pret zinātni vienmēr ir paviršas. Es brīnos, ka Diena, tik cienījams laikraksts, kaut ko tik dzeltenu un seklu publicē. Bet Latvijā ir raksturīgi, ka baznīcas sektantiski strīdas pretī zinātnei un zinātnieki bieži ir ateisti.
[email protected]
h
Anonīmiķis ir persona, kas slēpjas aiz nika. Slēpjas, jo viņam ir bailes. Publiskojot savu adresi, es vairs neesmu anonīmiķis. Tu varētu ar mani diskutēt personīgi, ja tev nebūtu bailes. Starp citu, 8 gadu laikā uz manu adresi ir atrakstījuši trīs cilvēki , Tu vari būt ceturtais. "Nikku" igauniski apzīmē seksuāla rakstura darbības', pie tam vulgārā formā. ( es te laipoju, lai mani neizcenzē, pirms Tu esi izlasījis) . Superlatvietību Tu man nevari piešūt nekādi, ja ko zinātu par mani, saprastu. Ar labu nakti! Izgulies kārtīgi . Ceru, ka neredzēsi sapnī onkuli Darvinu, kurš Tev stāsta, ka esi cēlies no dubļiem. Rītā (11.03.) sāc piedomāt pie tā, kāpēc sekulāro uzskatu paudēji runā vārds vārdā komunistu poļitruku tekstus. Lai Tev veicas!
cilvēks 007
c
Mani kopš seniem laikiem nomoka Dieva dalīšanās - sākumā bija Dievs Tēvs un Dievs Svētais gars, t.i.1/2 un 1/2=1. Tad radās Jēzus, pie tam no Svētā gara. Dieva formula tātad 1/2 (D.T.)+1/4(D.Sv. g)+1/4(J)...
homo sviesticus
h
"Par cik es zinu.." ir latviesu valodaa ievazaats rusicisms. Latvietis saka - par cik paardod/peerk? bet runaajot par savaam igaunju valodas zinaasanaam vins teiktu: Taa kaa es zinu dazus vaadus... Tik daudz par valodas tiiriibu :D
homo sviesticus
h
Tika aizraadiits uz to, ka anoniimikjis nestaadaas prieksaa. Superlatvietibas demonstreesana un vaarda niks apcereesana sajaa gadiijumaa ir beegsana no diskusijas, mainot teemu. Interesanti, kaa graamatinja vareetu veicinaat "savas domas" un vai man savas domas buus jaanes pie kristiesiem uz apstiprinaasanu, ka taas ir pietiekami manas un pietikami pareizas? :D
naba
n
es omēr nevaru,nevaru...PĀRTAPT....
polo
p
vientiešiem,naiviem cilvēciņiem,gandrīz vai jāpiekrīt,kaut gan tā ir tikai baznīcas,bībeles,kārtējā dogma,p'īle... vienā ziņā tas atbilst patiesībai, ja pieņem...pretējo galējību,puspatiesību... tātad DZĪVĪBA arī...atņem Dievs !?!?
[email protected]
h
Par cik es zinu dažuz vārdus igauniski un man ir pretīga "kārklu angļu" masveidīgā angļu vārdu maisīšana ar latviešu valodu, tad nekādu "niku" lietot nevēlos. Izlasi grāmatiņu "Evolūcija zem mikroskopa", varbū sāks rasties pašam savas domas. Varbūt.
homo sviesticus
h
Kurlajam un spitiigajam fanaatikjim kursh 19:01: Nu nevar ar tuksiem vaardiem paarliecinaat par neesosaa esamiibu! Skaabeklis ir konstateejams kaut vai peec taa, ka nodrosina degsanu, bet skanja nav nekas cits kaa gaisa svaarstiibas. Pirms pasaules glaabsanas ieteicams pabeigt skolas fizikas un kjiimijas kursu, noderees :D Joprojaam spiiteejies un diskutee bez nika? Kurlums un spiitiiba buutu veertiigas iistenticiigaa iipasiibas? Kameer nebuusi iegaadaajies niku, uzrunaasu tevi "ei, kurlais un spiitiigais fanaatikji!" Taa ka esi ljoti veiksmigi iespiiteejis pats sev, ar ko arii apsveicu.
i.
i
Dazhas lietas. 1) Vatikaans jau dazhas dekaades atbalsta evoluucijas teoriju. 2) Vatikaans uzskata, ka Lielaa Spraadziena teorija par visuma rashanos arii ir jaauzskata par pareizu esam. 3) Vatikaans iegulda savus resursus piemeeram arii astronomijas attiistiibaa. 4) Latvieshu ticiigo tumsoniiba, pashcentriskums, tiishaa vienaldziiba par ne-maanju pasauli man ir ruugts atgaadinaajums, ka veltiit shai sabiedriibai savu patriotismu var tikai tik ilgi, kameer turaas rozaa brilles, par to kaadi latvieshi ir.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas