Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Āboltiņa: atteikšanās no kompensācijas ir deputāta personīga izvēle

Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa (Vienotība) uzskata, ka katram deputātam, kurš ārkārtas vēlēšanu gadījumā netiks pārvēlēts jaunajā parlamentā, būs pašam jāvērtē, vai būtu jāpieņem likumā noteiktā kompensācija.

Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka katrs deputāts, kas netiks pārvēlēts nākamajā Saeimā, var izvērtēt šo kompensāciju, kā arī tās apmēru.

"Vienmēr pastāv iespēja nepārvēlētajam deputātam atteikties no likumā paredzētās kompensācijas. Tā ir katra deputāta personīgā izvēle," teica Āboltiņa, atbildot uz jautājumu, vai kompensāciju būtu pareizi pieņemt arī atlaistās Saeimas deputātiem.

Līdzekļi pabalstu izmaksai Saeimas 2011.gada budžetā nav paredzēti, pavēstīja Saeimas sabiedrisko attiecību nodaļā. Neesot arī aplēsts, cik daudz naudas kompensāciju izmaksām būtu nepieciešams.

Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu Saeimas deputāts, kura mandāts izbeidzas līdz ar attiecīgās Saeimas pilnvarām, ja viņš nav ievēlēts nākamajā Saeimā, saņem vienreizēju pabalstu triju mēnešalgu apmērā.

Likumā nav īpaši noteikts gadījums par atlaistas Saeimas sociālajām garantijām.

Deputāta atalgojums mēnesī ir aptuveni 1400 latu pirms nodokļu samaksas. Deputātiem vēl piemaksā par Saeimas frakciju vadīšanu, komisiju un apakškomisiju vadīšanu, kā arī par darbu Saeimas prezidijā. Tāpat deputātiem ir iespēja saņemt kompensācijas par izdevumiem, kas radušies deputāta pienākumu pildīšanas dēļ – transporta izdevumiem un dzīvojamo telpu īri.

Jau ziņots, ka tautas nobalsošana par Valsts prezidenta Valda Zatlera rosinājumu atlaist Saeimu notiks 23.jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas