Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +20 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

ĀM: tūristu evakuācija no Ēģiptes pagaidām nav nepieciešama

Pēc konsultācijām ar Latvijas tūrisma firmām, kas nodrošina savu klientu ceļojumus uz Ēģipti, Ārlietu ministrija (ĀM) ir secinājusi, ka pagaidām tūristu evakuācija no šīs valsts nav nepieciešama, portālam Diena.lv apstiprināja ĀM pārstāvis Jānis Sīlis.  

Konsultācijās vairākas tūrisma firmas ministrijai tika apliecinājušas gatavību izvest tūristus pirms termiņa, ja situācija saasināsies, un apņēmušās jaunus tūristus uz Ēģipti nevest, kamēr tur drošības situācija neuzlabosies.

Pēc Ārlietu ministrijas rīcībā esošās informācijas Ēģiptes kūrortos Hurgadā un Šarmalšeihā šobrīd atrodas ap 600 tūristu no Latvijas. Tūroperatoru sniegtās ziņas liecina, ka šie kūrorti nav apdraudēti. Vēl ir apzināti vairāk nekā 20 valsts piederīgie, kuri atrodas Ēģiptē privāti vai biznesa darīšanās.

Ņemot vērā īpaši saspīlēto situāciju Ēģiptes galvaspilsētā un vairāku ES dalībvalstu pilsoņu izteikto vēlēšanos pamest Ēģipti, atsevišķas ES dalībvalstis organizē nacionālo aviokompāniju papildus reisus uz Kairu. Latvijas konsulārais dienests sadarbojas ar šo valstu konsulārajiem dienestiem, kas ļaus izmantot ES konsulārās palīdzības ietvaru, lai palīdzētu arī Latvijas iedzīvotājiem pamest Ēģipti, ja viņi to vēlēsies.Tomēr jāņem vērā, ka Kairas lidosta ir pārpildīta un cilvēki tajā diennaktīm gaida savus reisus.

Ārlietu ministrija turpina aicināt Latvijas cilvēkus atturēties no braucieniem uz Ēģipti, ja vien tie nav neatliekami. Nav ieteicams doties uz valsts galvaspilsētu Kairu, īpaši tās centru, kā arī uz tādām pilsētām kā Luksora, Izmailija, Sueca un Aleksandrija, kur pašlaik notiek plaša mēroga demonstrācijas un iespējami vardarbības uzliesmojumi. 

Jau ziņots, ka pirmdien Kairas centrā bija sapulcējušies aptuveni 50 000 demonstrantu, un, iespējams, ka tuvākajās dienās Ēģiptē tiks izsludināts ģenerālstreiks. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas