Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Ar pirmo numuru Saeimas vēlēšanās startēs Vienotība

Septembrī gaidāmajās 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanās ar saraksta pirmo numuru startēs Vienotība, noskaidrojās piektdien parlamentā notikušajā vēlēšanām reģistrēto deputātu kandidātu sarakstu numuru izlozē.

Saeimas vēlēšanās politiskie spēki startēs ar šādiem sarakstu numuriem:
1. Vienotība
2. LSDSP
3. Zatlera Reformu partija
4. KDS
5. Šlesera Reformu partija LPP/LC
6. Saskaņas centrs
7. PCTVL
8. VL-TB/LNNK
9. Par prezidentālu republiku
10. Pēdējā partija
11. ZZS
12. Tautas kontrole
13. Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām

Izlozi rīkoja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars. Izlozē piedalīties bija aicināti visu 11.Saeimas vēlēšanām reģistrēto deputātu kandidātu sarakstu pārstāvji.

Nepieciešamību izlozēt Saeimas vēlēšanām reģistrēto deputātu kandidātu sarakstu numurus nosaka Saeimas vēlēšanu likums. Saskaņā ar šā likuma nosacījumiem partijas un partiju apvienības sarakstu numurus izlozēja sarakstu reģistrēšanas secībā. Kā pirmie izlozē startēja SC, sekoja Vienotība, ZZS, VL-TB/LNNK, Par prezidentālu republiku, Šlesera Reformu partija LPP/LC, PCTVL, LSDSP, Tautas kontrole, Pēdējā partija, Kristīgi demokrātiskā savienība, Zatlera Reformu partija un partija Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām.

Virsmātes partijai 13.numurs tika piešķirts automātiski, jo tā bija vienīgā partija, kas piedalījās izlozes otrajā kārtā, jo ir pārstāvēta tikai trijos vēlēšanu reģionos, bet pārējās 12 startēs visos piecos vēlēšanu reģionos.

11.Saeimā no Rīgas vēlēšanu apgabala būs jāievēlē 30 deputātu, no Vidzemes vēlēšanu apgabala – 27, no Latgales vēlēšanu apgabala – 15, no Zemgales vēlēšanu apgabala – arī 15, bet no Kurzemes vēlēšanu apgabala – 13 deputātu.

Tiesības piedalīties 11.Saeimas vēlēšanās būs visiem balsstiesīgajiem Latvijas pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā būs sasnieguši 18 gadu vecumu.

Vēlēšanu dienā vēlēšanu iecirkņi būs atvērti no plkst.7 līdz 20. Vēlēšanas tiks organizētas arī ārvalstīs. Iespēja balsot savā atrašanās vietā būs vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs nokļūt vēlēšanu iecirknī, šo vēlētāju aprūpētājiem, kā arī vēlētājiem ieslodzījumq vietās.

Paredzams, ka viens iecirknis katrā Latvijas pašvaldībā strādās līdz desmitiem vakarā, jo Saeimas Juridiskā komisija gatavo likuma grozījumus pēc ebreju lūguma, kas sestdienā atzīmē Sabatu un nevar nobalsot līdz astoņiem vakarā.

Saeimas vēlēšanas notiks 17.septembrī.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas