Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Arī kaimiņvalstīs sasniegti sniega segas biezuma rekordi

Februāra otrajā dekādē saistībā ar intensīvo snigšanu, pēc meteorologu sniegtās informācijas, Latvijā izveidojusies šoziem biezākā sniega sega. Līdzīgi rekordi fiksēti arī kaimiņvalstīs, liecina ārvalstu plašsaziņas līdzekļu ziņotais. Pēc Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras datiem, februāra vidū kopumā Latvijā sniega segas biezums bija 36 centimetri (cm), tiesa, šoziem tā atsevišķās vietās veidojās arī biezāka, piemēram, Kolkas pusē tā pēc lielās snigšanas pārsniedza 70 cm.

Kā vēsta _Postimees.ee_, kādā novērošanas stacijā Igaunijā pirmdien no rīta fiksēta šai ziemai rekordbieza sniega sega – 76 cm.Igaunijas meteoroloģijas dienesta pārstāvji norādījusi, ka, turpinoties snigšanai, novērošanas stacijās gaidāmi turpmāki rekordi, tiesa, līdz Igaunijas februāra rekordam – 87 cm – vēl tālu. Tas sasniegts 1966.gadā Kundā.Tallinā šīs ziemas rekords sasniegts 3.janvārī, kad sniega segas biezums bija 62 cm. Patlaban Igaunijas galvaspilsētā izveidojusies 51 cm bieza sniega kārta.Spēcīgais sniegputenis nav gājis garām arī Krievijas galvaspilsētai Maskavai, kur arī sasniegts jauns rekords – sniega segas biezums sasniedzis 63 cm. Iepriekš 62 cm bieza sniega sega fiksēta 1966.gadā.Smagā sniega dēļ Maskavas dienvidrietumos iebrucis metāla angāra jumts, ziņo _lenta.ru_. Negadījumā neviens nav cietis. Jumts iebrucis 300 kvadrātmetru platībā. Sniega smagumu nav izturējis arī kāds izstāžu paviljons.Savukārt Lietuvas portāla _delfi.lt_ krievu versija ziņo, ka, Lietuvā atgriežoties salam, ūdens straumītes ielās pārvērtušās par slidotavām. Arī tur gandrīz visā valstī aizvadītajā naktī snidzis, sniega sega pieaugusi par 1-5 cm.Dažviet rajonu nozīmes ceļi bijuši applūduši un nu ir apledojuši. Šie ceļi ir slēgti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas