Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Augulis: Rail Baltica būs kopīga Baltijas valstu izšķiršanās

Satiksmes ministrs Uldis Augulis ceturtdien tikās ar Somijas vēstnieci Latvijā Mariju Serēnius, tikšanās laikā uzsverot, ka Latvijai un Somijai ir kopīgas intereses, tomēr Rail Baltica izveide būs visu trīs Baltijas valstu kopīga izšķiršanās.

U.Augulis paskaidroja, ka Baltijas valstu pozīcija TEN-T transporta tīklā ir pozitīva, bet Rail Baltica izveide nav atkarīga tikai no Latvijas nostājas. Tāpat ministrs norādīja, ka prioritārs ir gan Rail Baltica projekts, gan iecere par ātrvilcienu Rīga – Maskava, kas labi papildinātu TEN-T transporta tīklu.

Tikšanās laikā tika apspriesta TEN-T transporta tīkla politikas pārskatīšana. Ministrs norādīja, ka, pārskatot TEN-T politiku, jāņem vērā Baltijas un Ziemeļvalstu reģiona intereses un attīstības tendences, kā arī šī reģiona nozīmība sadarbībā ar trešajām valstīm.

Ministrs rosināja ciešāk sadarboties Ziemeļeiropas un Baltijas jūras reģionā, lai nopietnāk aizstāvētu mūsu reģiona kopējās intereses TEN-T Eiropas ostu tīklā.

M.Serēniusa izteica cerību, ka Latvija un Somija jau drīzumā varētu stiprināt abu valstu ostu sadarbību.  

Šā gada 3. martā U.Augulis plāno doties vizītē uz Somiju, lai pārrunātu abu valstu ostu attīstību, pieredzi starptautisko dzelzceļa pārvadājumu jomā, TEN-T politikas pārskatīšanu, ES iniciatīvu samazināt sēra sastāvu jūrniecībā izmantojamai degvielai u.c. jautājumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas