Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Austrumu slimnīcu apņemas izveidot par pacientiem draudzīgāko Latvijā

Rīgas Austrumu slimnīcu tuvāko divu līdz trīs gadu laikā ir jāizveido par pacientiem draudzīgāko un pieejamāko veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju valstī, šāds mērķis izvirzīts trešdien notikušajā slimnīcas Atbalsta fonda dibinātāju kopsapulcē.

Lai sasniegtu šos mērķus fonds ir iecerējis organizēt konferences, seminārus, kā arī atjaunot senu slimnīcas tradīciju – reizi gadā nominēt Austrumu slimnīcas gada cilvēku- atzīmēt labākos darbiniekus - māsiņu, māsu palīgu un ārstu, izstrādājot konkrētus kritērijus, piešķirt fonda stipendiju kādam no labākajiem rezidentiem, veicināt klīniskos pētījumus, atbalstīt krūts vēža profilaksi, veidot sadarbību ar Pacientu tiesību ombudu un citām nevalstiskām pacientu organizācijām. Fonds iecerējis šogad arī atbalstīt profesora Jūlija Anšelēviča vārdā nosaukto olimpiādi "Zelta stetoskops". 

Austrumu slimnīcas valdes priekšsēdētājs, profesors Viesturs Boka portālam Diena.lv skaidroja, ka “Austrumu slimnīcas un jebkuras citas Latvijas medicīnas iestādes darbības centrā jābūt pacientam. Slimnīcas darbam ir jāmotivē viss slimnīcas personāls, atbalstot tā tālākizglītību, veicinot zinātnes un klīnisko pētījumu attīstību, talantīgāko jauno rezidentu, arī māsu un sanitāru vēlmi strādāt Austrumu slimnīcā, “uzsvēra V. Boka.

Austrumu slimnīcas Atbalsta fonds tika izveidots 2009. gada septembrī, lai atbalstītu un veicinātu medicīnas izglītības un zinātnes attīstību gan Latvijā kopumā, gan valsts lielākajā veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējā – Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā. Fonda dibinātāji ir Austrumu slimnīcas darbinieki, kuri uz trim gadiem ievēlējuši valdi. Valdes priekšsēdētājs ir asociētais profesors Ardis Platkājis, valdes locekļi - asociētais profesors Mārcis Leja un profesors Aivars Lejnieks. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas