Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Bondars: Rīgas domei jāatstāj pagātnē padomju stils lēmumu pieņemšanā

Rīgas domei pagātnē jāatstāj lēmumu pieņemšanā piekoptais padomju stils, debatēs sacīja Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Bondars (LRA). Viņš uzsvēra, ka tagad domniekiem ir jāizvēlas mērs, kuram ir jāsimbolizē Rīga, jānosaka pilsētas attīstības virziens, kā arī jāizvēlas citi cilvēki, kas palīdzēs darboties pilsētas attīstības labā.

"Mums nav ne mazāko šaubu, ka Rīgai jābūt godīgai un taisnīgai pilsētai - tādai, kur valda demokrātijas, pārvaldības, eiropeiskās dzīves tradīcijas. Rīgā jābūt ērti dzīvot un strādāt, iespējai pilnvērtīgi atpūsties un droši plānot nākotni. Ja skatāmies uz iepriekšējiem gadiem, tad par nākotni ir visvairāk šaubu," sacīja Bondars.

Viņš norādīja, ka Rīgai ir akūts jautājums par iedzīvotāju novecošanu un aizplūšanu, taču iepriekšējā domes vadība šo jautājumu nav risinājusi.

"Rīgai jābūt pilsētai, kur cilvēki strādā, pelna un caur savu nodokļu maksājumu palīdz tiem, kam tas vajadzīgs. Rīgai jābūt konkurētspējīgai. Rīga jādomā par to, kā saglabāt un piesaistīt talantus," pauda mēra amata kandidāts.

Bondars sacīja, ka pašreizējā situācija, kad pie amatiem Rīgas pašvaldībā tiek tikai cilvēki "ar Saskaņas biedra karti" nav pareiza.

"Man nekas nebūtu pret, ja Saskaņas biedra karte būtu vienlīdzības zīme kompetencei, bet diemžēl, lai dabūtu Saskaņas karti, kompetence nav vajadzīga. Man žēl, ka cilvēki tiek izvēlēti tikai tāpēc, ka bija tuvāk silei," raksturoja politiķis.

Viņš atgādināja, ka jau pirmsvēlēšanu laikā ļoti skaidri tika iezīmēta viņa pozīcija attiecībā uz esošo domes vadību.

"Ir sajūta, ka esošai vadībai ir ļoti tuva un mīļa Padomju savienības lietu kārtošanas kārtība. Par nožēlu jāsaka, ka viņi ir aizkavējušies iepriekšējā gadsimtā. Ceru, ka šī aizkavēšanās būs izslimota. Tam, kā PSRS pieņēma lēmumus, nav vietas mūsdienu Rīgā. Ceru, ka iepriekšējās tradīcijas paliks pagātnē," uzsvēra Bondars.

Kā ziņots, šodien Rīgas domē tiks ievēlēts pilsētas mērs.

 

Top komentāri

Kārklu vācietis
K
Kādu attieksmi Saskaņa saņem Saeimā,tādu atdara opozīcijai Rīgas Domē.Pastāstiet to saviem sabiedrotajiem,Bondara kungs ....
Bondaram
B
jāatstāj pagātnē padomju stils nesakarīgā demagoģiskā muldēšanā.
ridzininiece
r
Lai nu kurz, bet sis glumais narcists Bondars, kurs kluva pazistams Latvija ka alkatigas, egoistiskas Kanads cibas Vikenes sominas nesatajs, kurs visus 8 gadus ikdiena redzeja, ka si alkatiga, egoistiska keve Vikene notrieca Latvijas valsts nodoklu maksataju naudu milijoniem, lai gan Latvijas lielaka iedzivotaju dala dzivoja un joprojam dzivo nabadziba, pusbada, milijoniem latus norija dargajos restoranos, izvazajas ekskursijas pa visu pasauli,, Latvija ievisa divvalodibas izgitibas sistemu, lai gan Latvij avalsts valoda, ja kas, ir latviesu valoda, kura paklavas ikvienam ES kretinam, lai tikai sai alkatigai, egoistiskajai raganai Vikenei nebutu japiepulas un jaizstav Latvijas valsts un latvieus tautas intereses, un nu si sBondars vel nem un kritize so pretigo, prokremlisko Saskanu??? Ko tu pats smerdeli Bondar esi labu izdarijis latvija svalst sun latvieus tautas intereses??? Ko? LUdzu, pirms ver savu smirdigo zaunu vala nausauc kaut vai vienu, divus, tris darbus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas