Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Broks: angļu valoda no 1. klases pie pirmās iespējas tiks īstenota

Viedoklim Tādai mazai valstiņai kā Latvija jau sen bija laiks mācēt runāt vismaz trijās valodās (G.Bojārs, Diena.lv 02.04.2011.), domāju, ka piekritīs daudzi, bet ka tādējādi iespējams “vilkt Latviju laukā no provinciālisma purva”, - diez vai. Tikai ar valodu, bez citām konkurētspējīgām zināšanām Latviju neizglābsim. Un tāpēc jautājums nav par 700 tūkstošu latu ietaupīšanu, bet to nosargāšanu pedagogu jau tā nelielajām algām. Arī pedagogu ģimenēs ir jābaro un jāizskolo bērni, kas nākotnē veidos Latvijas sabiedrību.

Skolās veiktās aptaujas liecina, ka mācību vielas apguvi visbiežāk traucē nevis tas, ka visi mācību priekšmeti nesākas pirmajā klasē, bet gan sabiedrības uzvedības izmaiņas jau vairāku gadu garumā. Arī mediju atspoguļotajās diskusijās vecāki ikreiz norāda, ka klašu kolektīvos trūkst savstarpējās cieņas un empātijas, kas skolēnos rada nedrošību, bailes un nevēlēšanos pievienoties šim kolektīvam. Domāju, ka, lai “izvilktu Latviju no provinciālisma purva”, primāri ir jādomā par veselīgām ģimenēm, kas veido personīgo vērtību sistēmu un spēju darboties kolektīvā.

Šobrīd angļu valodu, sākot no 1. klases, māca 700 pamatskolās (no 800) kā fakultatīvo nodarbību. Nodarbības finansē gan pašvaldības – 11% no šo skolu skaita, gan skolēnu vecāki – 89% skolu. Vēlos atgādināt pagājušās nedēļas intervijā LR1 Krustpunkti teikto, ka valsts apmaksāta angļu valodas apmācība no 1.klases konceptuāli nav atlikta un pie pirmās finansiālās iespējas tā tiks īstenota.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas