Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Dombrovskis iesaka Vienotības priekšsēdētājas amatam virzīt Āboltiņu

Premjers Valdis Dombrovskis pirmdien Vienotības valdes sēdē paziņoja, ka nekandidēs uz partijas priekšsēdētāja amatu un aicināja gaidāmajā partijas kongresā atbalstīt līdzšinējās Vienotības līderes Solvitas Āboltiņas kandidatūru. 

"Eiropas politiskajā kultūrā ir cieša saikne starp partijas vadību un izpildvaras vai opozīcijas vadību, jo daudzās Rietumeiropas partijās partijas vadītājs ir premjera kandidāts vai vada valdību. Vienotībai šobrīd vienkāršākais būtu saliedēt balsis ap amatā esošu Ministru prezidentu. Tomēr aicinu jautājumu par partijas vadību lemt ne tikai tradicionāli un simboliski, bet novērtēt līdz šim paveikto," norādīja V.Dombrovskis.

Premjers S.Āboltiņas darbu Vienotības priekšsēdētājas amatā kopš partiju apvienības izveidošanas vērtē pozitīvi un uzskata, ka viņai jādod iespēja turpināt darbu pie nākamajiem Vienotības izaicinājumiem.

V.Dombrovskis norādīja, ka Vienotības galvenie uzdevumi tuvākajos gados ir attīstīt kvalitatīvu politisko diskusiju un lēmumu pieņemšanu arī būtiskos izpildvaras rīcībpolitikas jautājumos, ļaujot ciešāk sasaistīt Vienotības programmu ar partijas premjera, ministru un deputātu rīcību, kā arī modernizēt politisko komunikāciju un būtiski paaugstināt politisko kultūru, lai veidotu sabiedrības lielāku uzticību politiskajām partijām, Saeimai un valdībai.

Tāpat Vienotībai nepieciešams nodrošināt partijas biedru kvalitatīvu skaita palielināšanu, lai nodrošinātu Vienotības veidošanos par masu partiju un uzturētu tās attīstības dinamiku, attīstīt skaidru un caurskatāmu partijas darba finansēšanas modeli, kas balstās uz pieaugošu ieņēmumu avotu dažādošanu, kā arī nostiprināt partijas nodaļas novados un veiksmīgi startēt pašvaldību vēlēšanās.

"Tie ir galvenie Vienotības uzdevumi. Lai tos sasniegtu, izšķiroša nozīme ir vienotas un profesionālas komandas izveidošanai, savstarpējai sapratnei un uzticībai Vienotības vērtībām," uzsvēra premjers.

Iespējamās partijas amatpersonas, par kurām būs jālemj kongresam, plānots izvirzīt pēc nedēļas Vienotības valdes sēdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas