Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Dzintara vadītā apakškomisija anketēs skolas

Valstiskās audzināšanas apakškomisija, kuru Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisija izveidoja pēc Visu Latvijai!-TB/LNNK iniciatīvas, otrdien nolēma savu darbību sākt ar skolu anketēšanu. Komisija sadarbībā ar sociologiem plāno sagatavot aptaujas anketas, ar kuru palīdzību vēlas noskaidrot, vai un kā mācību iestādēs notiek patriotiskās audzināšanas pasākumi. Labākos piemērus pēc tam nolemts popularizēt. Iespējams, deputāti aptaujās ne tikai mācību iestāžu vadību, bet arī skolu jauniešus un viņu vecākus.

Valstiskās audzināšanas apakškomisijā, kuru vada Visu Latvijai!-TB/LNNK līderis Raivis Dzintars, ir vēl septiņi viņa frakcijas deputāti, Ingūna Rībena un Janīna Kursīte-Pakule no Vienotības, Jānis Vucāns no ZZS, neatkarīgais deputāts Jānis Upenieks, kā arī Saskaņas centra deputāti Nikolajs Kabanovs un Vladimirs Reskājs, kuri komisijas darbā iesaistījās ļoti ieinteresēti. Šāda komisija parlamentā izveidota pirmo reizi. Par to koalīcija vienojās valdības veidošanas laikā, lai daļēji kompensētu VL-TB/LNNK tās nelielo ietekmi valdībā.

Pirmajā sēdē katrs deputāts stāstīja, kāpēc viņš iesaistījies šīs apakškomisijas darbā. Deputāti bija vienisprātis, ka valsts uzdevums ir radīt vidi, lai cilvēki izjustu piederību savai valstij un būtu tās patrioti. Ināra Mūrniece aicināja pievērst uzmanību mediju ietekmei uz jauno cilvēku audzināšanu, jo "televīzijās vilinošā gaismā tiek akcentēta kriminālā pasaule, kas veido kritisko masu". Viņasprāt, šo situāciju varētu mainīt ar sabiedriskā pasūtījuma palīdzību. J. Upenieks un Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK) noskaņoti paši doties uz skolām, lai nostiprinātu jauniešos valstisko domāšanu. J. Kursīte-Pakule mudināja pievērst uzmanību situācijai Latgalē, jo īpaši pierobežā, kur "valstiskā izglītība ir katastrofālā situācijā", jo tur cilvēkiem nav iespējas skatīties Latvijas Televīziju, nav pieejami laikraksti. Vineta Poriņa rosināja komisijas darba kārtībā iekļaut jautājumu, kā citās zemēs notiek valstiskā audzināšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas