Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +20 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Ēģiptes prezidents izveido jaunu valdību

Ēģiptes prezidents Hosni Mubaraks ir izveidojis jaunu valdību, kura stāsies pēc līdz šim nepieredzētiem pret valsts varu vērstiem masu protestiem demisionējušā ministru kabineta vietā, pirmdien vēstīja valsts televīzija.

Šobrīd nemieru plosītajā valstī visnozīmīgākais amats valdībā ir iekšlietu ministrs, kurš vada drošības spēkus. Atvaļinātais policijas ģenerālis Mahmuds Vagdi stāsies Habiba al Adli vietā. Protestētāji plaši kritizēja al Adli par drošības spēku brutalitāti pret demonstrantiem.

Savus amatus jaunajā H.Mubaraka valdībā saglabājuši ilggadēji ministri - feldmaršals Huseins Tantavi aizsardzības ministra krēslā un Ahmeds Abduls Geits ārlietu ministra amatā.

Sestdien Ēģiptes valdība premjerministra Ahmeda Nazifa vadībā paziņoja par atkāpšanos. Tas notika vairākas stundas pēc prezidenta Hosnī Mubaraka solījuma atlaist valdību un veikt ekonomiskas un politiskas reformas.

Par premjerministru H.Mubaraks sestdien iecēla līdzšinējo aviācijas ministru Ahmedu Šafiku.

Ēģiptē kopš pagājušās otrdienas notiek masu nemieri, pieprasot 29 gadus valdījušā prezidenta Hosni Mubaraka atkāpšanos. Šajos nemieros gājuši bojā vairāk nekā 100 cilvēku.

Demonstranti, kas iedvesmojušies no protestiem Tunisijā, kuros nesen pēc 23 gadu valdīšanas tika gāzts autoritārais prezidents Zinelabidīns ben Ali, izgājuši ielās arī citās arābu valstīs, cerot, ka arī viņiem izdosies panākt varas maiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas