Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ēlerte neizslēdz iespēju piedāvāt Reformu partijai startēt kopā Rīgas domes vēlēšanās

Partija Vienotība varētu izteikt piedāvājumu Reformu partijai par kopīgu startu vēlēšanās un jāatrod labākais veids, kā kopā iegūt vairāk balsu, pirmdien sacīja Vienotības kandidāte mēra amatam Rīgas domes vēlēšanās Sarmīte Ēlerte.Ļoti būtiski ir tas, ka Rīgai jābūt vienotai un saliedētai ar visu Latviju, uzsvēra Ēlerte.

Arī Vienotības līdere Solvita Āboltiņa pēc partijas valdes sēdes norādīja, ka līdz vēlēšanām Vienotība mēģinās sēsties "pie galda ar partijām, kas startēs Rīgas domes vēlēšanās, un pārrunāt to, ka 19% rīdzinieku nav pārstāvēti Rīgas domē labēji centrisko partiju sašķeltības dēļ".

Ēlerte uzsver, ka Rīga patlaban ir neizmantoto iespēju pilsēta, tai ir milzīgs neizmantotais potenciāls un Rīga varētu būt Ziemeļeiropas zvaigzne. Pēc Vienotības valdes lēmuma par partijas Rīgas mēra kandidātu Ēlerte uzsvēra, ka Rīgai jābūt vietai, kur attīstās uzņēmējdarbība un inovācijas, jaunrade, izglītība un kultūra, lai Rīga ieņemtu to vietu Ziemeļeiropā, kura tai pienākas. Viņa uzskata, ka ļoti svarīga ir arī sadarbība starp Rīgas domi un valdību, jo šī sadarbība "dos jaunu dinamiku visai valstij kopumā".

Mērķu sasniegšanai ļoti būtiska esot arī labēji centrisko partiju sadarbība, tāpēc Ēlertei ir paredzēta tikšanās ar Reformu partijas līderi Valdi Zatleru un nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK Rīgas mēra amata kandidāti Baibu Broku.

Jau ziņots, ka Vienotības valde pirmdien vienojās, ka partijas kandidāte mēra amatam Rīgas domes vēlēšanās būs Sarmīte Ēlerte. Ar galvenajiem Rīgas domes vēlēšanu programmas virzieniem partija nāks klajā Rīgas konferencē 12.decembrī.

Ēlerte no 1992.gada līdz 2008.gadam bija laikraksta Diena galvenā redaktore. 2010.gadā viņa tika ievēlēta 10.Saeimā no partiju apvienības Vienotība saraksta un kļuva par kultūras ministri. Ēlerte kandidēja arī 11.Saeimas vēlēšanās, taču parlamentā netika ievēlēta. Patlaban Ēlerte ir Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) ārštata padomniece nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas jautājumos.

Kā ziņots, Rīgas domes vēlēšanās Vienotības sarakstā varētu kandidēt arī bijušais kultūras ministrs Ints Dālderis un bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Aleksejs Loskutovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas