Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

FOTO: Ģimenes svētkus noslēdz gājiens

Lai arī debesis nomākušās un ir drēgns, Vērmanes dārzā šorīt Fonda Gimenei rīkotie Ģimenes svētki pulcēja lielu skaitu ģimeņu ar bērniem. Ģimenēm visvairāk iecienīta bija aktīvāka atpūšanās – bērni pulcējās rotaļlaukumā, laidās lejā pa slidkalniņiem, lēkāja pa batutiem, piedalījās dažādās spēlēs un konkursos. Īpaši iecienīta bija piepūšamo atrakciju pilsētiņa, kas gan jau pēc pāris stundām bija izpūtusies vai izpūsta. Krietni mazāk ļaužu pulcēja Vērmanes dārza skatuve, uz kuras uzstājās dažāda vecuma bērnu un jauniešu dziesmu un deju grupas.

Diena jau rakstīja – pasākuma organizatori Fonds Ģimenei uz pasākumiem Vērmanes dārzā aicināja  arī LPP/LC politiķus uzstāties ar runām – Saeimas deputāti Inesi Šleseri (LPP/LC), Eiropas parlamenta  deputāta kandidāti, un Rīgas  vicemēru Almeru Ludviku (LPP/LC), kurš kandidē uz Rīgas domi. Citu partiju politiķi ar runām netika aicināti.

Uz skatuves kopā ar Fonds Ģimenei valdes priekšsēdētāju Valdu Reķu Ģimenes svētkos Vērmanes dārzā kāpa A.Ludviks. Viņš teica apsveikuma runu visiem klātesošajiem, uzsvēra ģimeņu un atbalsta ģimenēm nozīmi. Pēc īsās runas, kad vicemērs nokāpa no skatuves, viens no pasākuma organizatoriem pasniedza viņam Ģimenes svētku Atbalsta rakstu.

Dienas uzrunāts, vicemērs norādīja, ka šajā pasākumā ieradies kā Rīgas domes amatpersona. “Ar savu runu gribēju pateikt, ka Rīgas domes prioritāte vienmēr ir bijusi bērni, izglītība, jaunatne. Mums – Rīgas domei ar likumu ir noteikts, ka mums ir jārupējas par bērnu aizsardzību savā teritorijā, tāds ir pašvaldības likums”. Tādēļ dome arī esot atbalsta šos svētkus iepriekšējos gados, tiesa, šogad atbalstīt finansiāli  bija grūti, sacīja A.Ludviks. Uz jautājumu, vai vicemēram nav bažas, ka viņa piedalīšanos svētkos ļaudis varētu uztvert kā priekšvēlēšanu aģitāciju, viņš atbildēja - “ to vērtē atsevišķas institūcijas”.

Diena jau rakstīja – pērn Ģimenes svētkiem dome piešķīra 30 000 latu, savukārt šogad naudu neiedeva. Tiesa, dāsna izrādījās Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrija, kura šogad, kad valsts iestādēm jāsavelk budžeta jostas, svētkiem atvēlēja nepilnus 12 000 latu no valsts naudas, salīdzinājumam pērn – 10 000.

Vakarā notika Ģimenes svētku gājiens no Vērmanes dārza uz Doma laukumu un Doma baznīcā  Ģimenes svētku nominantu godināšana un svētku koncerts. Balvu pasniedzēju vidū arī Latvijas Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats, Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, arī draudzes Jaunā paaudze (JP) līderis Aleksejs Ļedjajevs. "Viņš ir bijis viens no tiem, kas svētkus atbalstījis jau no paša sākuma, Jaunā paaudze arī svētkus atbalsta ar filmēšanu. Latvijas Televīzijā ir jau trīs raidījumi bijuši par svētkiem, kopā filmēja," iepriekš Dienai izteicās Valda Reķe, Fonda ģimenei valdes priekšsēdētāja. LTV translē svētku norisi Doma baznīcā, kā arī trīs tiešraides no  pasākumiem Vērmanes dārzā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas