Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

FOTO: Gruzijas kalnos atrod sadragātas Latvijas alpīnistu ķiveres

Vēl viens alpīnists no Latvijas trešdien devies uz Gruziju meklēt pazudušos kalnā kāpējus, liecina alpīnistu kluba Traverss mājas lapā izvietotā informācija. Šobrīd meklēšanas darbos Ušbas kalnā piedalās arī Ukrainas un Gruzijas speciālisti. Savukārt, ja šī meklēšana nenesīs rezultātus, 7.septembrī no Rīgas gatavojas izlidot vēl viena, ap 10 cilvēku liela grupa, Dienai pastāstīja Traverss pārstāvis Jurijs Kendenkovs.

J.Kendenkovs bija viens no 15 tūristiem, kuri augusta sākumā kopā ar pazudušajiem alpīnistiem devās iekarot Ušbas kalnu un pirmie sāka tos meklēt.

Pēc J.Kendenkova teiktā, šobrīd laika apstākļi Ušbas kalnā ir labi, daudzviet sniegs kūst, kas ļauj atrast jaunas pazudušo cilvēku mantas vai citas pēdas, kā arī apskatīt jaunas plaisas un aizas. Taču alpīnists arī atzīst, ka temperatūra virs nulles sarežģī situāciju, jo ledāja stāvoklis vairs nav stabils.

Kā norāda Traverss pārstāvis, cerības atrast pazudušos alpīnistus šobrīd ir pavisam niecīgas. Tam par iemeslu ir gan ilgs laiks, kas pagājis, kopš trīs kalnā kāpēji redzēti pēdējo reizi, gan glābšanas darbos atrastās liecības. Pēc J.Kedenkova vārdiem, bez mugursomas un dažādiem sīkumiem meklētāji līdz šim atraduši arī krietni sadragātas alpīnistu ķiveres.

Kā iepriekš ziņoja aģentūra BNS, Ukrainas un Gruzijas alpīnisti, kas Kaukāza kalnos meklē pazudušos Latvijas kalnākāpējus, izvirzījuši versiju, ka alpīnisti, iespējams, nav cietuši lavīnā, bet gan nokrituši no kādas klintsradzes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas