Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Iedzīvotāji turpina aktīvi sūdzēties Satversmes tiesā par samazinātām pensijām

Lai arī pagājušā nedēļā Satversmes tiesa noslodzes dēļ lūdza iedzīvotājus pieteikumus par tiem jautājumiem, par kuriem lietas jau ir ierosinātas, vairs neiesniegt, tie joprojām turpina pienākt.

Satversmes tiesā aģentūrai BNS atzina, ka kopš tiesas aicinājuma pieteikumu skaits no pensionāriem ir nedaudz samazinājies, taču tik un tā tie turpina pienākt.

Tiesa joprojām aicina tos pensiju saņēmējus, kuri ir ieinteresēti ierosināto lietu pēc iespējas ātrākā izskatīšanā, pieteikumus par tiem jautājumiem, par kuriem lietas jau ir ierosinātas, vairs neiesniegt

Līdz pagājušai nedēļai tiesā bija saņemts ārkārtīgi daudz iesniegumu - aptuveni 9000 - saistībā ar likumu, kas noteic pensiju apmēru pēc šā gada 1.jūlija.

Patlaban tiesā jau ir ierosinātas lietas gan par pensiju samazinājumu par 10 procentiem, gan par strādājošo pensionāru pensiju samazinājumu par 70 procentiem, gan arī par izdienas pensiju samazinājumu.

Taču tiesai ir jāturpina izskatīt ienākošos pieteikumus par šiem pašiem jautājumiem, un tiesas normālais darbs ir praktiski nobloķēts, jo katru dienu tiek saņemti vairāki simti dokumentu. Tiesas darbinieku skaits ir ļoti neliels, un gandrīz visi tiesas resursi pašlaik ir vērsti uz šo dokumentu apstrādi - reģistrēšanu un izskatīšanu.

Tiesa lūdz iedzīvotājus ņemt vērā, ka pieteikumu skaits neietekmēs lietu rezultātus, bet tas var pagarināt lietu izskatīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas