Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Ievēlot Šadurski un Štokenbergu Budžeta komisijā, izšķirošas Lagzdiņa un PCTVL balsis

Saeimas deputāti Kārlis Šadurskis (PS) un Aigars Štokenbergs (SCP) stiprinās Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju, kurā pēc Tautas partijas (TP) aiziešanas no valdības bija opozīcijas deputātu pārsvars. Proti, parlaments atbalstīja abu deputātu atsaukšanu no citām komisijām un iekļaušanu šajā svarīgajā komisijā.

Balsojumā par K.Šadurski izšķiroša bija TP pārstāvja Jāņa Lagzdiņa balss, savukārt par A.Štokenbergu rezultātu izšķīra PCTVL deputātu balsis. Turpretī lielākā daļa LPP/LC, kas arī solījusi konstruktīvu atbalstu koalīcijai, to neatbalstīja.Jāpiebilst, ka abu deputātu iecelšanu Budžeta komisijā koalīcijas pārstāvji virzīja jau pagājušajā nedēļā, bet toreiz parlamentā atbalsts bija nepietiekams.Par K.Šadurska atsaukšanu no Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas balsoja 42 deputāti, pret bija 32, bet atturējās septiņi. Tiesa, deputātu Budžeta komisijā ceturtdien izdevās ievēlēt tikai ar otro balsojumu, jo pirmajā balsu skaits bija vienāds. Otrajā balsojumā par bija 42, pret – 34, bet atturējās septiņi.

Šajā balsojumā izšķiroša bija J.Lagzdiņa balss, jo viņš, atšķirībā no lielākās daļas TP deputātu, balsoja par. J.Lagzdiņš Dienai teica, ka kopš Augstākās padomes laikiem parlamentā ir iedibināta prakse, ka tiek respektētas katra deputāta tiesības strādāt viņa izvēlētajā komisijā. Šo praksi nevajadzētu mainīt, uzskata J.Lagzdiņš, kurš šī iemesla arī atbalstījis K.Šadurska ievēlēšanu Budžeta komisijā. Viņš jau iepriekš atzina: ja TP nebūs konstruktīva, viņš individuāli atbalstīs valdību.

A.Štokenberga atsaukšanu no Sociālo un darba lietu komisijas atbalstīja 45 deputāti, pret bija 33, atturējās trīs. Savukārt par ievēlēšanu Budžeta komisijā balsoja 43, pret bija 32, bet atturējās trīs.


Balsojums par deputātu atsaukšanu no komisijām ir aizklāts, savukārt balsojums par deputātu iekļaušanu Budžeta komisijā rāda, ka PCTVL drīzāk tur solījumu būt konstruktīva un atbalstīt koalīcijai svarīgus jautājumus, nekā LPP/LC, kas aicināta pievienoties valdībai.

Proti, teju visi LPP/LC pārstāvji, izņemot Karinu Pētersoni, kas atturējās, balsoja pret K.Šadurska iekļaušanu Budžeta komisijā. Savukārt PCTVL šajā balsojumā atturējās, tāpat arī divi TP deputāti - Kārlis Leiškalns un Jānis Porietis. Par bija Jaunā laika (JL), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), TB/LNNK, Pilsoniskās savienības (PS), J.Lagdziņš, kā arī pie frakcijām nepiederošā Aija Barča, Visvaldis Lācis, Artis Pabriks un Dzintars Ābiķis.

Pret līdz ar LPP/LC bija lielākā daļa TP deputātu, Saskaņas centra (SC) pārstāvji, arī ZZS pārstāvis Viktors Ščerbatihs.

Tāpat pieci PCTVL deputāti atbalstīja A.Štokenberga ievēlēšanu Budžeta komisijā. Šajā balsojumā atturējās K.Pētersone, K.Leiškalns un Oskars Spurdziņš, pārējie TP, LPP/LC deputāti, kā arī SC bija pret.

Kā vēstīts, līdz šim Budžeta komisijā pašreizējo koalīciju pārstāvēja pieci deputāti, bet opozīciju – septiņi. K.Šadurskis iepriekš norādīja, ka Budžeta komisija ir jāatbalsta un jāstiprina.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas