Laika ziņas
Šodien
Smidzina
Rīgā +19 °C
Smidzina
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Latvijas vēstniecībā Ēģiptē pēc palīdzības vērsušies 12 valstspiederīgo

Latvijas vēstniecībā Ēģiptē pēc palīdzības līdz šim vērsušies 12 valstspiederīgo, pavēstīja vēstnieks Māris Selga.

Pārsvarā Latvijas iedzīvotāji vēršas pēc padoma - palikt Ēģiptē vai ne, kā aizbraukt prom. M.Selga apliecināja, ka Kairas lidosta gan strādā, taču tajā valda haoss, jo īpaši komandantstundas laikā, kad gaisa kuģiem nav atļauts ne pacelties, ne nolaisties.

Turklāt lidmašīnas biļete negarantē ceļu mājup, jo reisu var atcelt. Mazāki sarežģījumi ir ar čarterreisiem.

Vēstnieks pastāstīja, ka pirmdienas rītā situācija drošības ziņā ir uzlabojusies, taču tas nenozīmē situācijas uzlabošanos visā valstī. Tiek saņemtas pretrunīgas ziņas par stāvokli gan Šarmelšeihā, gan Hurgadā. "Pieņēmumi par drošību ir tādi paši kā apgalvojumā, ka man garšo šī kūka vai man negaršo šī kūka," tēlaini raksturoja vēstnieks.

M.Selga arī sazinājies ar citu Eiropas Savienības valstu kolēģiem, kas apliecinājuši, ka situācija kūrortos ir apmierinoša. Vēstnieka rīcībā arī ir informācija, ka iedzīvotājus sākusi evakuēt Somija un ASV, taču tā esot brīvprātīga.

Savukārt Latvijas vēstniecībā ir atjaunota pieeja internetam un mobilie sakari, bet stacionārā telefona līnija strādā ar pārtraukumiem.

Saskaņā ar Ārlietu ministrijas ziņām Ēģiptē, Šarmelšeihas un Hurgadas kūrortos, patlaban atrodas 559 Latvijas iedzīvotāji, taču Ēģiptē varētu atrasties "vēl kādi desmiti" Latvijas valstspiederīgo, kuri uz šo valsti devušies individuāli.

Jau vēstīts, ka Ēģiptē kopš pagājušās otrdienas notiek protesta demonstrācijas, kuru dalībnieki pieprasa prezidenta Hosni Mubaraka atkāpšanos. Demonstrantu sadursmēs ar policiju gājuši bojā desmitiem cilvēku.

Cenšoties palikt pie varas, H.Mubaraks sestdien atlaida valdību un iecēla jaunu premjerministru, kā arī pirmoreiz savas 29 gadus ilgās prezidentūras laikā iecēla viceprezidentu. Protestētāji tomēr uzskatīja šos pasākumus par nepietiekamiem un turpināja pieprasīt H.Mubaraka demisiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas