Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Lembergs: SVF uzspiež no sociālā viedokļa kriminālu politiku

Ventspils mērs Aivars Lembergs (_Latvijai un Ventspiliji) _Ventspils pilsētas domes sagatavotā un apmaksātā publikācija laikrakstā Dienas Bizness kritizē valdības rīcību un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) noteikumus aizdevuma saņemšanai. Viņš uzskata, ka  Latvijas politiskās vadības uzvedība ir "absolūti sulainiska".

A. Lembergs norāda, ka 20 gadus strādāts, lai veidotu investoriem nepieciešamos priekšnoteikumu un apstākļus, bet SVF rīcība ir investorus atbaidoša. "Valsts amatpersonas arī nemitīgi bazūnē, ka tūlīt palielinās nodokļus. Kāds tas ir signāls investoriem? Nenāciet te! Ja investori te nenāks, tad mēs pēdējiem spēkiem turpināsim gatavot savu jaunatni darbam vecajās dalībvalstīs. Tas arī bija mērķis, kādēļ mūs uzņēma Eiropas Savienībā," domā A. Lembergs.

Īpaši viņš kritizē ASV, kurš krīzes laikā Latvijai nav palīdzējis, kaut ir "tā dēvētais stratēģiskais partneris". "Ja ārlietu ministrs krīzes laikā aizbrauc pie mūsu stratēģiskā partnera, viņam ir jāatved miljardi. Jāvienojas par ASV investīciju stimulēšanu Latvijas rūpniecībā. Bet par ko viņi runā? Par to, kā karosim Afganistānā! Latvijas politiskās vadības uzvedība ir absolūti sulainiska," ir pārliecināts A. Lembergs.

Viņš uzskata, ka šobrīd ir jāveido krīzes pārvarēšanas un valsts pārvaldes reformēšanas vadības centrs. "Tas būtu tieši pakļauts premjeram - ministrija virs visām pārējām ministrijām, un tajā jākoncentrē labākie pieejamie intelektuālie un organizatoriskie cilvēkresursi, kuri nodarbotos ar risināmajiem problēmjautājumiem," domā A. Lembergs. Viņaprāt tās būtu pārvaldes pilnveidošana, finanses, nodokļi, monopoli, reformu koordinācija u.c. Šādam centram būtu jābūt tiesībām dot obligātus uzdevumus ministrijām. Tā kā šāda centra neesot, par valsts pārvaldes optimizāciju personiski atbildīgs vienīgi premjers, norāda A. Lembergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas