Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Lielākais ziedotājs starp SM kapitālsabiedrībām ir LDz

Lielākais ziedotājs starp Satiksmes ministrijas (SM) padotībā esošajām kapitālsabiedrībām šogad bijusi VAS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz), liecina SM sniegtās atbildes premjeram Valdim Dombrovskim (JL).

Atsaucoties uz valdības vadītāja uzstādījumu, SM nosūtījusi informāciju par tās padotībā esošo valsts kapitālsabiedrību veiktajiem un plānotajiem ziedojumiem. Šī informācija gan ir tīri tehniska, jo pārsūtītas kapitālsabiedrību sniegtās atbildes saistībā ar ziedojumiem.

No materiāliem secināms, ka lielākais ziedotājs šogad bijis LDz, kurš šogad kopumā veicis 42 ziedojumus, vidēji 500 latus katru. Kopējā ziedojumos izlietotā summa bijusi 19 804 lati. Tā ziedota biedrībām, skolām, bērnunamiem, Latvijas vēstniecībām utt.

Jau iepriekš LDz informēja, ka 1.jūlijā tas noslēdzis līgumu ar hokeja klubu "Dinamo Rīga" un tā kopējā vērtība ir 0,5 miljoni latu.

Pēc LDz skaidrotā, sadarbība ar "Dinamo" ir konkrēta mārketinga komunikācijas plāna aktivitāte, kuras mērķis ir nostiprināties Krievijas tirgū un piesaistīt jaunus un lielākus kravu apjomus, kas ļaus palielināt Latvijas ienākumus gan no uzņēmuma saņemtās peļņas daļas, gan nomaksāto nodokļu veidā.

Ziedojumus veikuši vēl vairāki SM padotības uzņēmumi.

Tā, piemēram, "Starptautiskā lidosta "Rīga"" ziedojusi 500 latus biedrībai "Latvijas bērniem ar kustību traucējumiem" un 500 latus "Latvijas invalīdu integrācijas veicināšanas asociācijai".

AS "Pasažieru vilciens" noslēgusi divus sadarbības līgumus ar biedrību "Aicec" 238 latu vērtībā. Bet ar Cēsu Kultūras centru noslēgts līgums par 101 latu. Vēl šogad plānots slēgt 1376 latu līgumu ar SIA "Alpha Baltic" par reklāmas izvietošanu Vienības velobrauciena laikā.

"Latvijas jūras administrācija" par 242 latiem apmaksājusi raidlaiku filmas "Lai dzīvo bērni" translēšanai Latvijas Televīzijā, bet par 2500 latiem izvietojusi reklāmu "Baltic Open Regatta 2009" reklāmas materiālos.

Savukārt "Latvijas autoceļu uzturētājs" šogad ziedojis 499 latus nodibinājumam "Liepājas vindserfinga skola", 500 latus - Lieldienu pasākuma organizēšanai novadu bāreņu aprūpes iestāžu audzēkņiem, kā arī sniedzis 200 latu atbalstu "Sporta klubam Kurbads" labāko sportistu dalībai Eiropas Džudo savienības rīkotajos turnīros.

VAS "Latvijas Valsts ceļi" šogad ziedojumiem un dāvinājumiem bija atvēlējusi 5000 latu, no kuriem līdz šim iztērēti 700 lati. Jau veikts ziedojums 500 latu Latgales reģionālajam atbalsta centram un 200 latu "Latvijas Bāreņu biedrībai", taču šā gada jūlijā tika pieņemts lēmums pārtraukt veikt ziedojumus un dāvinājumus saistībā ar finansiālām problēmām, informē uzņēmums.

LETA jau ziņoja, ka premjers iepriekš uzdeva sniegt rakstisku informāciju par visu SM padotībā esošo valsts kapitālsabiedrību veiktajiem un plānotajiem ziedojumiem, dāvinājumiem un mārketinga atbalsta aktivitātēm 2009.gadā, sniedzot finansiālu atbalstu privātiem uzņēmumiem vai biedrībām un nodibinājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas