Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Liepājas partija arī Saeimas ārkārtas vēlēšanās sadarbosies ar ZZS

Liepājas mēra Ulda Seska vadītā Liepājas partija arī 17.septembrī gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās startēs kopā ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

Sesks trešdien pēc Liepājas partijas valdes sēdes žurnālistiem pastāstīja, ka partija turpinās sadarbību esošā līguma ietvaros ar ZZS, taču nolemts paplašināt partijas dalību, deleģējot kopumā trīs kandidātus Kurzemes vēlēšanu apgabalā un vienu kandidātu – Rīgas vēlēšanu listē.

Rīgas sarakstā ar ceturto numuru startēs pašreizējais veselības ministrs Juris Bārzdiņš, savukārt Kurzemes apgabala sarakstā ar otro numuru būs Aija Barča un ar piekto – Oskars Zīds, bet sarakstu noslēgs Irēna Opšteine.

Liepājas mērs teica, ka partijai ir iespēja savu kandidātus virzīt arī no Vidzemes, Latgales un Zemgales vēlēšanu apgabala, taču par to vēl nav izlemts.

"Liepājas partija Saeimas vēlēšanās piedalīsies ar mērķi pārstāvēt Liepāju un pagriezt Rīgas skatu vairāk uz reģioniem. Šķiet, ka 10.Saeimā mēs to esam parādījuši – Liepājas partija ir pamanīta," uzsvēra Sesks.

Līdzšinējo sadarbību ar ZZS Liepājas mērs kopumā raksturoja kā konstruktīvu. Vēlmi septembrī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās sadarboties Liepājas partijai izteikušas arī vairākas citas partijas. 

Liepājas partija nolēmusi nevirzīt savu premjera amata kandidātu - lai gan vairāki valdes locekļi izteikuši vēlmi par premjeru virzīt Sesku, viņš tomēr atteicies.

Sesks norādīja, ka ZZS ir vairāki spēcīgi kandidāti Ministru prezidentam amatam, piemēram, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis, kā arī Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Liepājas domes priekšsēdētājs arī pauda neizpratni par to, ka politiķi nereti tā vietā lai uzlabotu esošās partijas, veido jaunas politiskās organizācijas.

Jau vēstīts, ka Liepājas partiju 2004.gada 14.decembrī nodibināja vairāk nekā 300 liepājnieku. 2009.gadā partija atkārtoti uzvarēja Liepājas pašvaldības vēlēšanās, iegūstot sešas vietas pilsētas domē.

Pagājušogad Liepājas partija noslēdza sadarbības līgumu ar Zaļo un zemnieku savienību. No ZZS kandidātu saraksta 10.Saeimā tika ievēlēts Liepājas partijas pārstāvis Oskars Zīds un Aija Barča.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas