Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Ne Kultūras, ne Zemkopības ministrija pagaidām neatklāj, kā samazinās līdzekļus

Pagaidām ne Zemkopības, ne Kultūras ministrija nevar pateikt, kam savās nozarēs samazinās līdzekļus, ņemot vērā nupat pieņemto valdības koalīcijas vienošanos par šo ministriju budžeta samazinājumu.

Jau vēstījām, ka valdības koalīcija otrdien vienojās par budžeta konsolidācijas pasākumiem. 9,11 miljonus latu iegūs no izdevumu samazināšanas, savukārt 49,5 miljonus – no ieņēmumu palielināšanas, tostarp nodokļu celšanas. 

Zemkopības ministrijas sabiedrisko attiecību pārstāve Dagnija Muceniece informē, ka lēmums par 600 000 latu samazinājumu nozarei saņemts no rīta un ministrija pagaidām nevar pateikt, uz ko tieši attieksies samazinājums.

Līdz darba dienas beigām Dienai.lv neizdevās no Kultūras ministrijas (KM) uzzināt, kam kultūras jomā "griezīs nost naudu" no 400 000 lielā samazinājuma.

Izdevumus mazinās, par 5 miljoniem latu samazinot atalgojumu un darbinieku skaitu valsts pārvaldē un finansējumu bezdarbnieka pabalsta izmaksai, par 0,45 miljoniem latu mazinot Aizsardzības ministrijas tēriņus īpašuma pārvaldei un NBS izdevumus precēm un pakalpojumiem, par 2,1 miljoniem samazinot Izglītības un zinātnes ministrijas mērķdotāciju vispārējās izglītības nodrošināšanai, par 0,6 miljoniem latu samazinot augstskolu valsts apmaksāto valsts studiju skaita vietu, kā arī par 600 000 latu samazinot Zemkopības ministrijas budžetu un par 400 000 – Kultūras ministrijas budžetu.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas