Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

No lidostas “Rīga” pagaidām nelido uz Helsinkiem

Šodien visas 16 lidostā “Rīga” strādājošās aviokompānijas atsākušas strādāt ierastā režīmā, lidojot saskaņā ar sarakstu, izņemot Helsinkus. Tā ir vienīgā vieta, uz kurieni lidojumi šorīt nenotika, _Dienai _teica lidostas preses sekretārs Mārtiņš Langrāts.

Pēc viņa sacītā, otrdien, kad Latvijā atjaunota gaisa satiksmi, lidostā notika 30% no visiem reisiem, apkalpojot aptuveni 2000 cilvēku. Trešdien notika puse no reisiem, apkalpojot attiecīgi arī pusi jeb 6000 cilvēkus no dienā lidostā ierasti apkalpotajiem aptuveni 12 000 cilvēkiem.

“Šobrīd var teikt, ka darbs notiek 100% apmērā. Visas aviokompānijas, kas lidostā strādā, atsākušas lidojumus, izņemot Helsinkus,” teica lidostas pārstāvis. Pēc viņa teiktā, lidojumiem ievirzoties ierastajā ritmā, arī lidostā situācija šobrīd vērojama kā parasti ikdienā.

Diena jau ziņoja, ka Īslandes vulkāna pelnu mākoņa dēļ no pagājušās ceturtdienas līdz šīs nedēļas otrdienai bija slēgta Latvijas gaisa telpa. Vulkāns radīja haosu visas Eiropas aviosatiksmē.

"Drošība nav gājusi mazumā un situācija ir krietni uzlabojusies. Lielākā daļa valstu ir atvērušas savas gaisa telpas, izņemot atsevišķas valstis," Dienai sacīja Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs, piebilstot, ka atsevišķos gadījumos nav skaidrs, kāpēc valstis, kas atkal slēgušas vai noteikušas ierobežojumus lidojumiem savā gaisa telpā, ir tā rīkojušās.

Pēc viņa teiktā, vulkāna pelnu mākonis, kas kādu laiku atradās arī virs Latvijas, virzās Atlantijas okeāna virzienā. Līdz ar to Eiropas gaisa telpa ir brīva no lielas putekļu koncentrācijas, kas gan nenozīmē, ka putekļu daļiņu gaisā nav vispār. Tādēļ aviokompānijām ļoti strikti jāturpina pārbaudīt, vai lidmašīnās ir manāmas putekļu pēdas un cik lielā koncentrācijā. Aviokompānijām ir jābūt īpaši vērīgām, ņemot vērā jaunākās prognozes, ka putekļu mākoņa kustība Atlantijas okeāna virzienā var apstāties un lielā putekļu masa var virzīties atpakaļ.

(papildināta ar pēdējām 2 rindkopām)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas