Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Olšteins: Lembergs ir politiski bankrotējis

Lai arī pastāv iespēja, ka oligarha Aivara Lemberga kontrolētā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ārkārtas Saeimas vēlēšanās pārvarēs 5%, pēc šīm vēlēšanām Lembergs noteikti vairs nebūs nopietns spēlētājs uz Latvijas politiskās skatuves, un var droši teikt, ka viņš jau pašlaik ir politiski bankrotējis, norāda viens no Zatlera Reformu partijas (ZRP) dibinātājiem, bijušais Saeimas deputāts Klāvs Olšteins.

Latvijas iedzīvotāji no politiķiem gaida pavisam jauna veida politiku, savukārt Lemberga kungs ļoti uzskatāmi simbolizē aizgājušo laikmetu un visas negācijas, kas mums ar to asociējas. Iepriekšējās vēlēšanas Latvijas sabiedrība izmantoja, lai atbrīvotos no diviem citiem oligarhiem - Aināra Šlesera un Andra Šķēles, bet šoreiz ir pienācis Lemberga laiks, uzsver K.Olšteins. Lembergs jau ir sevi tik tālu degradējis, ka sāk izmantot publiskus pazemojumus pret sievietēm, kam spilgts piemērs ir Baiba Sipeniece - Gavare.

"Latvijas iedzīvotāji no politiskajām partijām šobrīd gaida rīcībspēju, kas nereti noslīkst politiķu ķīviņos un cīņā par amatiem. Cilvēkiem ir apnicis redzēt šos strīdus gan partiju iekšienē, gan starp tām. Pēc šodienas socioloģisko pētījumu datiem redzams, ka šis jaunais politiskais spēks - ZRP - visvairāk balsu atņems tieši ZZS," uzskata Olšteins.

Latvija ekonomikas attīstībā iepaliek no igauņiem un lietuviešiem, tādēļ noteikti būs jādomā, kā šo situāciju uzlabot - gan ar nodokļu iespējamu samazināšanu, lai varētu radīt labvēlīgāku vidi ekonomikai un biznesam, gan cīņu ar bezdarba problēmām un spēju vietējo ražotāju saražotās preces pārdot ārpus Latvijas tirgiem gan Austrumeiropas, gan Rietumeiropas virzienā, stāsta K.Olšteins.

Olšteins uzskata, ka tieši eksportam jābūt Latvijas ekonomikas izaugsmes pamatam, tādēļ politiķiem rūpīgi jādomā, kādā veidā specializēties eksporta tirgos, lai valsts būtu konkurētspējīga. Ir jādomā, kādā veidā uzstādīt un realizēt tādus mērķus kā izmērāmu rezultātu sasniegšanu, lai, piemēram, izglītībā mūsu augstskolas ir Eiropas labāko augstskolu pirmajā desmitniekā vai pasaules pirmajā piecdesmitniekā.

"Nākamo trīs gadu laikā mums ir jāuzstāda mērķis, ka Latvijai jāiekļūst Eiropas Savienības valstu TOP 5, kam par pamatu kalpotu sakārtota izglītības sistēma, lai augstskolu absolventi spētu gan attīstīt Latvijas zinātni, gan izglītot nākamo paaudzi, gan arī veiksmīgi veidot biznesu," uzsver Olšteins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas