Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Olšteins noliedz, ka būtu pieprasījis ministru amatus

No Zatlera Reformu partijas (ZRP) svētdien atdalījušies seši deputāti noliedz, ka būtu pieprasījuši divus ministru amatus pretī solot atbalstu jaunajai Valda Dombrovska valdībai, pavēstīja viens no deputātiem Klāvs Olšteins.

Jaunajai valdībai, ko vēlas veidot Vienotība, ZRP un Nacionālā apvienība, Saeimā pilnīgi droši būs tikai 50 balsis pēc tam, kad seši deputāti nolēma izstāties no ZRP.

Portāls Pietiek.com svētdien vēstīja, ka no ZRP izstājušies seši deputāti, kuru priekšgalā ir Olšteins, izvirzījuši prasību, ka atbalstīs jaunās Valda Dombrovska valdības apstiprināšanu apmaiņā pret satiksmes un iekšlietu ministra amatiem.

"Pilnībā neatbilst patiesībai portāla pietiek.com izplatītie apgalvojumi, ka jaunizveidotā neatkarīgo deputātu grupa būtu pieprasījusi apmaiņā pret atbalstu topošajai Valda Dombrovska valdībai nodrošināt grupai iekšlietu un satiksmes ministru amatus," paziņojumā presei norāda Olšteins.

Viņš norādīja, ka visi seši bijušie ZRP biedri, topošie deputāti svētdien tikās ar Valdi Dombrovski, ņemot vērā, ka koalīcijas veidošana ir viņa kā potenciālā un mūsu atbalstītā Ministru prezidenta amata kandidāta rokās.

"Tikšanās laikā Dombrovskis tika informēts gan par sešu neatkarīgo deputātu konsekventu atbalstu viņam kā Ministru prezidenta amata kandidātam, gan par to, ka neviens no sešiem ZRP atstājušajiem 11. Saeimas deputātiem nepieprasa un neplāno ieņemt ministru amatus," norāda Olšteins.

Sarunas gaitā tika norādīts – neatkarīgo deputātu grupas mērķis nav amati valdībā, bet ja Dombrovskis kā valdības veidotājs izšķirsies piedāvāt neatkarīgo deputātu grupai kādu amatu, tam tiks virzīts kompetents nozares profesionālis.

Tāpat Dombrovskim tika paziņots, ka neatkarīgie deputāti atbalsta ZRP līdera Valda Zatlera kandidatūru Saeimas priekšsēdētāja amatam un pie partijām nepiederošā Aivja Roņa kandidatūru satiksmes ministra amatam, par ko iepriekš portāls "pietiek.com" vēstīja pretējo.

Portāls Pietiek.com svētdien vēstīja, ka no ZRP atdalījušies deputāti sarunās pieprasījuši satiksmes ministra amatam izvirzītā Aivja Roņa nomaiņu. Tāpat iebildes izskanējušas par iekšlietu ministra Riharda Kozlovska, izglītības ministra Roberta Ķīļa, ekonomikas ministra Daniela Pavļuta kandidatūrām.

Pēc portāla rīcībā esošās informācijas, ZRP šķeltnieki savu spēku grasās nodemonstrēt pirmdien, kad jaunievēlētā Saeima vēlēs prezidiju un var pietrūkt balsu Valda Zatlera apstiprināšanai Saeimas priekšsēdētāja amatā.

Jau vēstīts, ka jaunās valdības liktenis ir neskaidrs pēc sešu deputātu svētdien pieņemtā lēmuma izstāties no Zatlera Reformu partijas (ZRP), kas tādējādi jaunajai koalīcijai nodrošina tikai 50 balsis Saeimā.

Seši deputāti - Klāvs Olšteins, Elīna Siliņa, Gunārs Rusiņš, Jānis Upenieks, Viktors Valainis un Jānis Junkurs - svētdien izplatījuši paziņojumu, kurā norāda, ka nolēmuši izstāties no ZRP nedemokrātiskās lēmumu pieņemšanas un savstarpējās neuzticēšanās dēļ, vienlaikus gan solot atbalstīt premjera Valda Dombrovska jauno valdību.

Premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke aģentūrai BNS pastāstīja, ka Dombrovskis svētdien diskutē gan ar ZRP, gan ar šo partiju pametušajiem deputātiem, lai saprastu, kā tas ietekmēs jauno koalīciju, ko pirms nedēļas vienojās veidot ZRP, premjera pārstāvētā "Vienotība" un Nacionālā apvienību, nodrošinot 56 no 100 Saeimas deputātu balsīm. Pēc sešu deputātu aiziešanas no ZRP, koalīcijai oficiāli būtu tikai 50 balsis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas