Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

papildināta ar VIDEO - Valdība apstiprina budžetu, arodbiedrības cer tikai uz Saeimu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ululiņš
u
P.S. Baros lasās vārnas, vanags lido viens.
ululiņš
u
Piedod, bet man arodbiedrības liekas pretīgas kopš tā laika, kad katram brīvprātīgi, bet obligāti bija jābūt arodbiedrības biedram, un biedra apliecībā katrā lpp. bija iespiests:"Profsojuzi - škola kommuņizma".
skolotāja
s
Biju vakardienas piketā un zinu, ka mēs skolotāji bijām seši simti, pie tam dudzi mani kolēģi dažādu iemeslu dēļ nevarēja atbraukt, bet ir pilnīgi vienisprātīgās domās ar arodbiedrību. Redzēju ne mazāk citu profesiju pārstāvju, tādēļ nesaprotu, no kurienes tiek ņemti dīvainie cipari. Cilvēkus neskaitīju, bet redzot sanākušos spriedām, ka ir apmēram divi tūkstoši. Tomēr ne jau šis skaitlis ir ar kaut ko īpaši nozīmīgs. Nozīmīga savā nožēlojamībā ir valdības nicīgā attieksme pret strādājošajiem, ložņājot pa sētas durvīm. Pretēji aizskarošajām piezīmēm komentāros teikšu, ka ļoti cienu Krīgeru kā arodbiedrību vadītāju un domāju, ka arodbiedrības kļūtu par ietekmīgu spēku, ja šajā organizācijā arī uz vietām būtu vairāk šāda tipa cilvēku, bet sabiedrība vairāk ieklausītos viņa teiktajā.
Vai, vai
V
Ir tāds Dāņu karikatūrists, Bidstrups. Vispār komunists ideālists, bet lielisks raksturotājs. Viņam ir lieliska karikatūra kā protestējošu strādnieku līderis, pēc cienasta pie riebīgā kapitālista pārtop un , iznācis atpakaļ, sāk lamāt savējos.
ululiņš
u
"... Streika komitejas sēde notika bārā un sākās jau sen. Sardze pamazām sāka ciest no viegliem atmiņas traucējumiem. Roku pacēla konstebls Pings. - Ē, ieviest pienācīgu sūdzību izskatīšanas kārtību, izveidot attiecīgu komisiju, pārskatīt paaugstināšanas dienestā kārtību...Ē... - labus traukus ēdnīcā,- kāds teica priekšā. ...ne vairāk kā 7 naktsdežūras pēc kārtas... ...palielināt zābaku izsniegšanas normu... ...3 dienu atvaļinājumu katru gadu uz vecmāmiņas bērēm... ... un kausu alus katram. Pēdējais priekšlikums ieguva vispārēju atbalstu. (T. Pratčets, Piektais elefants.Sērija "Plakanā pasaule", Maskava, Spēterb. 2007.) Kas bija pirms un notika pēc tam, katrs var izlasīt pats. Atvainojiet par neprofesionālo tulkojumu.
anglosaxis
a
Nejaucu lietas.
Nejauc lietas
N
Nejauc humora izjūtu ar aizvanojuma izpausmēm.
anglosaxis
a
Dzeri, ļoti daudz kur Jums nepiekrītu, bet par humora izjūtu pēdējā komentārā visu piedodu (tikai neņemiet to nopietni). Dumjiem cilvēkiem nepiemīt tāda īpašība kā humora izjūta.
Jankam
J
Zem katras fotogrāfijas taču autors norādīts. Kā arī, ko viņš pārstāv. Kurš ko izmanto?
Janka
J
Interesanti, vai Diena sākusi izmantot BNA bildes? Te taču gluži tās pašas fotogrāfijas, kas BNA!!!
ES CERU UZ DOBELI
E
trāpīju?
andris B.
a
Budžetā vajadzētu ieplānot ieņēmumus no Lembergu īpašumu pārdošanas (un Valdībai pastimulēt tiesas, lai ātri izskata lietu, jo apsūdzētais izskatās tik švaks, tik švaks).
dzeris - mēris, jauki dzīvoj
d
Jūs mani pārliecinājat! Apzinos, ka esmu muļķis! Rīt pat iešu un pieteikšos vakarskolas piektajā klasē, laikam ar četrām tomēr būs par maz!
Optimists
O
Galu galā efekts nulle.Ja kāds nav sapratis,ka valsts neko nedos,jo ,pirmkārt nav no kā,jo valsts darboņi ir salaiduši tādā grīstē ekonomiku,ka ir kirdik.Budžets ir pieņemts ar galveno domu-saglabāt valstiņas darboņu kabatas,skata pēc tās mazliet patukšojot un viss,un otkārt,tas ir pats galvenais-nav nekas pieņemts,kas stimulētu jebkādu normālu uzņēmējdarbību,kas ir galvenais valsts ekonomikas vizītājspēks.Ja valdība ir tik stulba,ka nesaprot to,ka pie šādas komercvides-"kupi-prodaj-ukradi"nekādi lielie nodokļi netiks iekasēti,ka kapitāls praktiski pazūd no Latvijas un nekādas VID drakoniskās izdarības neko nepanāks,tad tā arī nevarēs veikt savas iekšzemes un ārvalstu līgumu(ES līdzfinansējumu) saistības.Par piketiem-tas ir vienkārši teātris un viss.
Mg
M
Apskatījos bildes... un kurš meloja un apgalvoja, ka piedalīsies 1500 cilvēku? Krīger, kā ir ar solījumu izpildi?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VIDEO:

Simtiem cilvēku prasa darbam cienīgu atalgojumu

BUDŽETS 2009

Valsts konsolidētā budžeta (valsts pamatbudžeta un valsts speciālā budžeta summa) ieņēmumi prognozēti 5 461,6 milj. latu, bet izdevumi – 5 791,3 milj. latu.

Valsts pamatbudžeta ieņēmumi 2009.gadā prognozēti 3 697,6 milj. latu un izdevumi plānoti 4 251,6 milj. latu apmērā.

Valsts pamatbudžeta izdevumu palielinājums, salīdzinot ar 2008.gada plānu, ir 200,1 milj. latu jeb 4,9%.

Valsts speciālā sociālās apdrošināšanas budžeta ieņēmumi un izdevumi prognozēti attiecīgi 1 781,5 milj. latu un 1 557,2 milj. latu apmērā.

Valsts speciālā budžeta izdevumu pieaugums pret 2008.gada plānu ir 336,4 milj. latu jeb 27,6%.

2009.gadā valsts budžetā tiek plānots deficīts 1,85% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IK).

Prognozēts, ka IK nākamgad pieaugs par 2%, gada inflācija būs 7,6%, bet darba meklētāju īpatsvars – 8,1%.

Avots: Finanšu ministrija

Pilnu valsts budžeta projekta tekstu lasiet šeit!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas