Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

papildināta - Dombrovskis neizslēdz, ka atkal tiks atcelts Vilnīša lēmums par vietnieka atstādināšanu

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) neizslēdz, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša rīkojums par vietnieka atstādināšanu atkal tiks atcelts, tā V. Dombrovskis sacīja piektdien intervijā Latvijas Radio 4.

"Stipri apšaubu, ka vienas vai divu dienu laikā būtu parādījušies jauni apstākļi, kas dotu pamatu atkal atstādināt no amata Vilka kungu. Man šādas informācijas nav. Nebūšu izbrīnīts, ja atkal vajadzēs šādu lēmumu atcelt," radio pastāstīja Dombrovskis.

Jau ziņots - lai arī premjers trešdien atcēla Vilnīša rīkojumu par KNAB priekšnieka vietnieka atstādināšanu no amata, Vilnītis ceturtdien pēcpusdienā Vilku atstādināja vēlreiz.

Iepriekš Vilks KNAB priekšnieka rīkojumu pārsūdzēja premjeram, bet šoreiz Vilks jau domā par vēršanos tiesā.

Dombrovskis atcēla Vilnīša rīkojumu, norādot, ka Vilnīša rīkojums ir uzskatāms par prettiesisku, jo konstatēta tā neatbilstība Darba likumam.

Nav arī konstatēts pamatojums apstāklim, ka pilnvērtīgai disciplinārlietas izmeklēšanas īstenošanai bija nepieciešama Vilka atstādināšana no amata pienākumu izpildes. Premjers atzina, ka nav konstatēts cēloniskais sakars starp problēmas novēršanu un Vilka atstādināšanu.

KNAB pārstāve Ieva Karlsberga pavēstīja, ka Vilnītis ceturtdien izpildījis Dombrovska rezolūciju un atjaunojis Vilku amatā, taču pēc tam KNAB priekšnieks atkārtoti atstādinājis no amata Vilku uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku. Vilks arī pēc atjaunošanas darbā turpinot nepildīt Vilnīša tiešos rīkojumus, kā arī neizsniedz ar PHARE projektu saistītos dokumentus. Vilks arī atsakās sniegt pēc būtības paskaidrojumus disciplinārlietas izmeklēšanas komisijai, tādējādi ar to nesadarbojoties, kas traucē veikt objektīvu un vispusīgu lietas izmeklēšanu, klāstīja KNAB pārstāve.

Premjera preses sekretāre Līga Krapāne piektdien norādīja, ka "Vilnīša rīcība ir klasificējama, kā augstākstāvošās amatpersonas likumīgu norādījumu ignorēšana un šis apstāklis būtu izvērtējams ģenerālprokurorā vadītās komisijas sēdē, kura vērtē Vilnīša atbilstību ieņemamajam amatam."

(papildināta ar premjera preses sekretāres teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas