Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

papildināta - Noskaidrots jaunietis, kas nofilmēts guļam zem vilciena

Jaunietis, kurš apgūlās zem braucoša pasažieru vilciena un kura "varoņdarbu" filmēja draugi, lai vēlāk video ievietotu internetā, jau ir noskaidrots, atklāja Latvijas dzelzceļa (LDz) Sabiedrisko attiecību daļas pārstāve Antra Birzule. "LDz Iekšējās drošības daļai sadarbojoties ar Valsts policiju (VP), izmeklēšana ir būtiski pavirzījusies uz priekšu — ir aizdomās turētais, un notiek tālākas procesuālas darbības," pastāstīja LDz pārstāve. Sīkāka informācija pagaidām netiek sniegta, tomēr viņa piebilda, ka "personāžs ar līdzīgām ekstrēmām lietām izcēlās jau iepriekš".

Kā aģentūru LETA informēja LDz, minētais vīrietis ir bijušais LDz darbinieks, 26 gadus vecs Vidzemes iedzīvotājs. Vīrietis apzinās savas izklaides absurdumu un bezatbildību un dziļi nožēlo savu rīcību.

Tomēr video redzamais vīrietis Gints intervijā raidījumam Degpunktā nemaz neizklausās, ka rīcību nožēlotu. Viņs klāsta, ka ne pirmo reizi gūlies uz sliedēm zem vilciena. “Tas, protams, ir bīstami. Es mazliet zinu vagonu uzbūvi, zinu, ko es daru,” teic Gints. “Baidījos par to, lai viņš ‘ekstrēmās' neieliek. Tad viņš apstātos un tad gan būtu baigie sūdi,” viņš stāsta. Tuvākajā laikā gan ko tādu viņš atkārtot negrasās, taču notikušais viņam paticis, vien viņam žēl, ka video ir slikti nofilmēts.

VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Andris Dzenis gan Dienai norādīja, ka pret jaunieti vietējā reģionālā policijas pārvalde sākusi administratīvā pārkāpuma procesu. Gulšanās uz/starp sliedēm konkrēti aizliegta nekur neesot, taču tai pielīdzināma varētu būt iešana pa sliežu ceļiem ārpus norādītajām vietām. Administratīvo pārkāpumu kodeksā par to paredzēts brīdinājums vai naudas sods līdz pieciem latiem. Nav gan zināms, vai šai gadījumā piemērojams tieši šis pants.

Video redzams, ka jaunietis starp sliedēm noliek videokameru un apguļas arī pats. Pēc dažām sekundēm viņam virs galvas aizdun pasažieru vilciens, un pēc tam viņš smaidīgs pieceļas kājās. LDz gan norāda, ka jaunietim ir paveicies, jo vilcieniem mēdz būt dažādi augstumi, un viņu varēja arī aizķert. Ja vilciens sāktu bremzēt, šī iespēja būtu vēl lielāka. Šogad fiksēts 21 dzelzceļa satiksmes negadījums, kuros cietuši cilvēki, no tiem 17 ar letālu iznākumu.

A/s Pasažieru vilciens (PV) sabiedrisko attiecību speciālists Egons Ālers sacīja, ka arī uzņēmums pārbauda notikušo. Gadījums nekur nav reģistrēts, tāpēc precīzi nav zināms, kur un kad tas noticis un vai vilciena vadītājs to vispār pamanījis. Darba versija esot, ka tas noticis posmā Rīga—Valga netālu no Valmieras, teica E.Ālers. Vai lokomotīves vadītājs kaut ko ir pārkāpis, arī vēl tiek skaidrots.

Top komentāri

LDz biznesa plāns
L
LDz varētu ar šādu atrakciju naudu pelnīt. Jebkuram interesentam piedāvā nogūlties uz sliedēm un par attiecīgu samaksu pārbrauc ar vilcienu. Papildus var pelnīt ar to, ka pie vilciena stūres pielaiž kādu draugu vai radu, lai būtu vēl interesantāk.
asd
a
ko te visi lamajas. Nu forss triks ! Katrs pats uznemas par sevi atbildibu, un sito drosmi ! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOSKATIES VIDEO


Lai noskatītos video vietnē YouTube, spied šeit!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas