Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

papildināta - Sprūdžs: Vienotība piekopj veco praksi - komunicē nevis tieši, bet caur medijiem

Partijas Vienotība atsevišķu daļu vai politiķu tieši vai netieši paustie uzskati saistībā ar iespējamo koalīcijas veidošanu ar nacionālo apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) liecina, ka Vienotība piekopj veco paraksi, komunicējot nevis tieši, bet caur medijiem, aģentūrai LETA sacīja Zatlera reformu partijas premjera amata kandidāts Edmunds Sprūdžs.

Viņš norādīja, ka jautājumā par partijas Pilsoniskā savienība valdes pieņemto lēmumu par atbalstu koalīcijas veidošanai ar VL-TB/LNNK viņš "atturētos ļoti reaģēt", ņemot vērā, ka runa ir tikai par daļas no Vienotības biedru uzskatiem.

Taču uz jautājumu par to, ka netieši vai pat tieši arī citi Vienotības pārstāvji pauž līdzīgas domas, Sprūdžs atbildēja, ka viņš nesaprot, vai šajā gadījumā Vienotība jau ir paguvusi kaut kādā veidā aizmuguriski vienoties ar VL-TB/LNNK. Viņš uzsvēra, ka ZRP ar visiem politiskajiem spēkiem tiekas atklāti un ka prioritāri tiek pārrunāti veicamie darbi, nevis citi jautājumi - tādējādi līdz ar ZRP ienākšanu politikā ir ieviesti jauni darbības principi.

Pat ja Vienotība neesot vēl runājusi ar VL-TB/LNNK un pozitīvais viedokli par viņu ņemšanu koalīcijā ir izveidojusies pašā partijā, tomēr arī tad rodas jautājums par to, kāds ir racionālais pamats, kas tai liek izšķirties par VL-TB/LNNK aicināšanu valdībā, norādīja ZRP premjera amata kandidāts.

Viņš uzsvēra, ka pašlaik ar Vienotību notiek sarunas par valdības rīcības plāna izveidošanu un paredzēts, ka abas partijas kopā nonāks pie lēmuma par trešo koalīcijas partneri. Sprūdžs neizslēdza iespēju, ka pirmdienas pēcpusdienā, kad paredzēta abu partiju pārstāvju saruna par trešo koalīcijas partneri, Vienotība var piedāvāt veidot koalīciju ar nacionālo apvienību.

Partijas Vienotība līdere Solvita Āboltiņa norāda, ka ZRP bija zināma informācija par Vienotības uzskatiem jautājumā par nacionālās apvienības kā trešā koalīcijas partnera izvēli. Viņa Sprūdža izteikumus vērtē kā politisko retoriku, no kuras būtu jāatturas. Kā ziņots, Āboltiņa uzskata, ka, izšķiroties par trešo koalīcijas partneri, ir jāņem vērā arī ZRP viedoklis. Viņa arī atzina, ka Vienotība 11.Saeimas vēlēšanās ir ieguvusi tikai trešo vietu.

ZRP šodien ir paredzēta valdes sēde, kurā varētu tikt apskatīts jautājums arī par trešo koalīcijas partneri, taču konkrēti šāds punkts darba kārtībā neesot iekļauts. ZRP premjera amata kandidāts neprecizēja, kad ZRP varētu iekšēji vienoties par to, kurš politiskais spēks kā trešais ir jāaicina veidot valdību, taču piebilda, ka partijai ir iespējas nepieciešamības gadījumā operatīvi sasaukt valdes sēdi.

Kā ziņots, ceturtdien, 29.septembrī, partijas Pilsoniskā savienība valde savā sēdē izskatīja jautājumu par koalīcijas veidošanas sarunām un vienbalsīgi nolēma atbalstīt Vienotības iesaistīšanos valdības koalīcijas veidošanā ar ZRP un VL-TB/LNNK. Pilsoniskās savienības valde uzdeva partijas pārstāvjiem Vienotības valdē uzturēt šo pozīciju.

(ziņa papildināta ar S.Āboltiņas teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas