Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Par ātro palīdzību Jūrmalā - premjera rezolūcija veselības ministram

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) šodien nosūtījis rezolūciju veselības ministram Didzim Gavaram, uzdodot steidzami sagatavot valdības atbildes vēstules projektu Saeimas Sociālo un darba lietu komisijai, kura iepriekš pauda satraukumu par neatliekamo medicīnisko palīdzību Jūrmalā, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Jau ziņots, ka Saeimas komisija vakar vērsās pie valdības vadītāja ar aicinājumu steidzamības kārtā pieņemt lēmumu par iespēju noslēgt sadarbības līgumu ar Jūrmalas pašvaldības SIA "Jūrmalas ātrā palīdzība" par neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanu Jūrmalas pilsētā.

Vēstules projekts jāsaskaņo ar Tieslietu ministriju un jāiesniedz izskatīšanai jau nākamajā valdības sēdē, kas notiks 6.jūlijā.

"Argumentējot savu pozīciju saistībā ar vienoto neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu valstī, Veselības ministrijai ir jāvieš pārliecība un drošība par to, ka Jūrmalas pilsētā neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojuma kvalitāte un pieejamība netiks apdraudēta vai pazemināta, jo īpaši kūrortsezonas laikā, kad pilsētas iedzīvotāju un viesu skaits ievērojami pieaug. Ikviena reforma ir atbalstāma tikai tad, ja rezultātā tiek iegūta kvalitāte un racionalizēta budžeta naudas izlietošana," uzsver Dombrovskis.

Ministru prezidents arī šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja, ka ierosinājums par Jūrmalas ātrās medicīniskās palīdzības dienesta palikšanu ārpus vienotā Neatliekamās medicīnas palīdzības dienesta (NMPD) struktūras netiek apspriests.

Dombrovskis uzsvēra, ka jau divus gadus turpinās darbs pie vienotas NMPD struktūras izveides, pašlaik vienīgais būtiskākais neatrisinātais jautājums ir par Jūrmalas NMPD.

Viņaprāt, būtiski ir izvērtēt abu pušu - gan jūrmalnieku, gan Veselības ministrijas - viedokļus par iespējamo ārpakalpojuma ieviešanu. Dombrovskis piebilda, ka līdzīgs precedents ir Rīgā, kur NMPD transports un to vadītāji tiek nodrošināti ārpakalpojumā. "Ir jāskatās, vai var īsā laikā atrast kopēju pieņemamu modeli, bet tāda ideja, ka vienkārši Jūrmalas NMPD paliek ārpus visas valsts, netiek apspriesta," sacīja premjers.

Kā ziņots, 29.jūnijā Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti nolēma aicināt Dombrovski steidzamības kārtā izskatīt iespēju, lai NMPD noslēgtu ārpakalpojuma līgumu ar Jūrmalas ātro palīdzību par ātrās palīdzības pakalpojumu sniegšanu Jūrmalas teritorijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas