Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Partijas jau aizmirsušas solījumus, sarunās prevalē personīgās intereses

LBAS vadītājs norāda, ka "arodbiedrībām ļoti svarīgi, ka valstī tiek nodrošināta stabilitāte – politiskā, sociālā, morālā". "Ka vara atgūst tautas uzticību, mazinās plaisa starp varu un cilvēkiem, pilsonisko sabiedrību. Kā to panākt? Ar atbildīgu darbību, vārdu saskaņu ar darbiem, savu solījumu pildīšanu..."
Lai gan 11.Saeimas vēlēšanas notika pirms dažām nedēļā, politiskās partijas jau ir aizmirsušas savus pirms vēlēšanām dotos solījumus, bet pašreizējās sarunās par valdības veidošanu prevalē personīgās intereses un politiskās ambīcijas. Šādu uzskatu intervijā Latvijas Avīzei paudis Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.

"Es uzskatu, ka premjeram jābūt stingrākam. Ja veidojam koalīciju no trim četrām partijām, tad viņam jāspēj šo blāķi savākt kopā un turēt dzelzs cimdos, lai viņi nesprēgā uz visām pusēm, bet strādā valdības deklarācijas izpildei," saka P.Krīgers.

"Lai cik mums bija domstarpību ar Šķēli, viņš tomēr bija valdības vadītājs šā vārda patiesajā nozīmē, jo tiešām vadīja valdību. Bet pašlaik mums ir pārprasta demokrātija, kas bieži vien pārvēršas ķīselī," turpina P.Krīgers.

"Bet šodien mēs redzam, ka politiskās partijas jau aizmirsušas savus pirmsvēlēšanu solījumus, sarunās prevalē personīgās intereses, politiskās ambīcijas, partijas priekšplānā izvirza ne spilgtas personības, profesionāļus, bet gan viduvējības, cilvēciņus ar sīkām vajadzībiņām un ļoti "zemu apvārsni"," saka P.Krīgers.


P.Krīgers stāsta, ka Zatlera Reformu partijas premjera kandidāts Edmunds Sprūdžs tviterī komentējis, ka arodbiedrībām neesot tiesību neko pieprasīt, bet tikai izteikt savus ieteikumus un tad varēšot diskutēt. "Tagad, pēc vēlēšanām, ir iespēja diskutēt, bet izskatās, ka šos politiķus tas vairs neinteresē. Reāli uz mūsu prasībām reaģēja tikai pusotra partija. Vispirms jau VL-TB/LNNK, kas pati pieteicās uz oficiālu tikšanos un ieradās kuplā skaitā ar savu premjera kandidātu Gaidi Bērziņu priekšgalā. Bija prasības, kam viņi varēja piekrist, un bija tādas, kurām pagaidām ne, bet vismaz mums bija vērtīga, profesionāla saruna un vienojāmies par turpmākajiem sadarbības modeļiem. No Vienotības rindām par mūsu prasībām interesi izrādīja tikai biedrības Progresīvie pārstāvji, kas ārkārtas vēlēšanās kandidēja no šīs partijas. Pašai partijai nebija laika priekš mums, tādēļ viņi uzņēmās starpnieka lomu. Tie ir sociāldemokrātiski noskaņoti jauni cilvēki, kuri solīja ievēlēšanas gadījumā aizstāvēt visus mūsu prasībās minētos punktus. Diemžēl viņus neievēlēja, bet pārējo Vienotību arodbiedrību problēmas, šķiet, īpaši neuztrauc. Vēl saņēmām rakstveida atbildes no Brīvības partijas un Kristīgo demokrātu savienības."

P.Krīgers arī uzsver, ka "arodbiedrību atbalsts Valda Zatlera rosinātajai parlamenta atlaišanai bija nevis tādēļ, ka mēs būtu pēkšņi pamanījuši trīs oligarhus, kuri ietekmē politiķus, bet gan tādēļ, ka visi priekšvēlēšanu solījumi un saprašanās memorandi tika lauzti jau nākamajā dienā pēc vēlēšanām". "Pirmajā oktobrī vienojāmies par vienu, otrajā oktobrī visi vēlēšanās nobalsojām, trešajā oktobrī pamostamies un dzirdam politiķu taisnošanos – njā, to jau nevar realizēt, kaut kā neveiksmīgi parakstījām, varbūt pēc gadiem pieciem."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas