Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Pauls Raudseps: Nakts uz kuģa

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Человек
Ч
Если 200 тысяч уехали из Латвии, вряд ли им нужно это государство. И если еще половина остающихся 2,2 млн. готовы уехать, то и им оно вряд ли дорого. Кому оно нужно, кому дорого? В первую очередь, прихватизаторам:-)
prezidents
p
Nedomāju, ka šobrīd ir analoģiska situācija, jo šobrīd Latvijai nedraud militārs apvērsums vai kādas citas valsts spēka struktūru diktatūra. Šīs ir lielas, iespējams, tikpat lielas grūtības, kā bija pirms 90 gadiem, bet tās nav analoģiskas pēc būtības. Protams, nevar nepiekrist komentāros izskanētajam vīzijas trūkumam, kas šobrīd, atšķirībā no 1919. gada, var būtiski samazināt mūsu nākotnes potenciālo izķepurošanos no grūtībām. Lūdzu autoru vairāk rakstīt tieši par šo vīziju un konkrētu ideoloģiju trūkumu (un kādas tās varētu būt!!!) valstī, ap ko apvienot ne tikai politiķus, bet arī iedzīvotājus.
CR
C
Daudz ko var darīt un izdarīt idejas vārdā, piemēram, ideja par neatkarīgu valsti. Taču pašlaik sabiedrībai nav ideju, proti, nav pat skaidru vīziju ko darīt. Pašlaik visreālākā vīzija, ja valdība tik pat ietiepīgi un gausi pildīs mājas darbu, ir Latvijas valsts bankrots ar visām no tā izrietošām sekām. Protamš, valsts kā tāda turpinās pastāvēt, taču vai tā būs politiski un ekonomiski neatkarīga vistiešākajā nozīmē. Mums neatkarība ir nedaudz mazāk kā 20 gadus un pa šo laiku mēs esam kļuvuši par valsti, kurai pēc patiesības jāatrodas kaut kur Latīņamerikā vai Āfrikas kontinenta vidienē, mums nav īstas demokrātijas, ja mums ir naudas demokrātija, ja atceras, kā ievēlēja pašreizējo Saeimu. Ar kaut cik nopietnu uzņēmējdarbīsu šeit nodarboties ir sarežģīti, te der atcerēties nesenos notikumus ar biogāzes ražošan''am un alternatīvo enerģiju kā tādu. Ja politiķi daudz maz domātu par tautu, tad visiem pie kājas būtu vēlēšanu tuvums, taču pašlaik visiem politiķiem vēlēšanu tuvošanāsir svarīgāka par Latvijas valsts iepsējamo defoltu.
izbijis valsts patriots
i
To der atcerēties ,bet pašlaik mums ir citi ienaidneki,ar kuriem vēl jātiek galā. Šodien Golca vietā ir lielmestrs ŠĶELE ,kardināls Lembergs,un mācītājs Šlesers. Mums 1919 gada apvērsums rit pilnā sparā ,ja virspavēlnieks Dombrovskis spēs to apspiest,tad ir cerība izķepuroties.
!!!!
!
Paldies par rakstu!
Senais> dzeri
S
Taisnība, tie nebija nākuši no degradējošas idiotiskas vides, kas pastāvēja Latvijā vairāk nekā 50 gadus un Krievijā krietni ilgāk, bet kam sekas turpinās vēl šodien. Toreiz runa bija par poltiskiem procesiem, par dabisku patriotismu, bet ekonomikas pamati bija atbilstoši normālas ekonomikas attīstības tendencēm. Tāpēc jau gudrie nojauta kāds posts sagaidāms no Krievijas, kur bija noticis, laikam jau visabsurdākais apvērsums Pasaules vēsturē. Žēl, ka pēc 20 gadiem tam pašam Ulmanim tas bija piemirsies. Tas taču bija tas pats Kārlis Ulmanis.
dzeris
d
Man tomēr šķiet, ka tanīs laikos bija pavisam citādi cilvēki, vienkārši vajag paskatīties, kādas sejas uz tolaiku fotogrāfijām.
sic
s
paldies par atgādinājumu, patiesībā - man nezināmu vēstures notikumu izklāstu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas