Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Pēc 40 minūšu garas runas Šlesers ceļas augšup pacēlājā

Pusstundu pirms pasākuma Arēnā Rīga, kur savu priekšvēlēšanu kampaņu ceturtdienas vakarpusē rīkoja Ainārs Šlesers (LPP/LC), bija pulcējušies gan LPP/LC kandidāti, gan citu partiju pārstāvji. Autostāvvietā bija redzami autofurgoni ar partijas līdera A.Šlesera un Ivara Godmaņa attēliem. Pārdesmit cilvēku jau krietnu laiciņu pirms pasākuma bija izveidojuši rindu pie ieejas Arēnā.

Bija redzami arī ap 30 Jaunā laika aktīvistu, kas pie ieejas hallē braukāja ar velosipēdiem, visi tērpušies krekliņos uz kuriem rakstīts – Olšteins gudrāks par Šleseru. Ar to domāts JL deputātu kandidāts Klāvs Olšteins. Viens no LPP/LC priekšvēlēšanu pasākuma organizatoriem Georgs Lansmanis riteņbraucējus aicināja nerīkot provokācijas, ko viņi arī apsolīja.

Pie ieejas tika dalīti enerģijas dzērieni un šokolādes ar partijas simboliku, novēroja Diena. Viens no atbildīgajiem par pasākumu Ervīns Straupe teica, ka plānots izdalīt 6000 enerģijas dzērienu, taču atteicās atbildēt uz jautājumu, cik kopumā izmaksās šāda pasākuma sarīkošana. To partija publiskos pēc pašvaldību vēlēšanām, viņš sacīja. Hallē sastaptais Arēna Rīga valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris sacīja, ka telpu izmantošana partijai izmaksās 5000 latu. LPP/LC prognozēja, ka pasākumu apmeklēs 4500 -5000 cilvēku.

Pasākumu atklāja četri dalībnieki no grupas Putnu balle, kuras solists Valters Frīdenbergs arī kandidē uz Rīgas domi no LPP/LC. Uzstājās arī Dons, Melo M, bet pasākumu abās valodās - latviešu un krievu -  vadīja Ilona Krastiņa. A.Šlesera ierašanās tika solīta pēc stundas.

Pasākuma kulminācija tika sasniegta A.Šlesera uzrunas beigās (runa ilga 40 minūtes), kad viņš iekāpa pacēlājā un teica: "Ja uzstādīsiet latiņu šādā augstumā, tad tas būs jūsu mērķis. Ir pienācis laiks, lai mūsu mērķus pamanītu visā pasaulē." A.Šlesers ar pacēlāju lēnām cēlās augšup, bet no gaisa lija krāšņs konfeti lietus. 

LPP/LC aģitācijas pasākuma laikā ar runu uzstājās arī partijas līderis Eiroparlamenta vēlēšanās I.Godmanis. Savas uzrunas beigās viņš pieteica īpaši uzņemtu īsfilmu par A.Šleseru, kas atspoguļoja politiķa bērnību un A.Šlesera sasniegto 39 gadu laikā.

Aģentūra BNS vēsta, ka A.Šlesera priekšvēlēšanu kampaņas pasākums Arēnā Rīga pulcēja vairākus tūkstošus cilvēku. Pasākuma beigās uz skatuves kāpa arī A.Šlesera dzīvesbiedre Inese Šlesere, kas kandidē Eiroparlamenta vēlēšanās. Abi smaidīdami, turpinoties konfeti lietum, māja skatītājiem un uz skatuves sarokojās ar partijas biedriem.

(papildināta ar pēdējām divām rindkopām)

Top komentāri

dace
d
Ja rīdzinieki tomēr ievēlēs Šlesera vilkto partiju, tad viņi šo '"Jaunās paaudzes"(reliģiska sekta Latvijā) projektu būs pelnījuši. Šitais melīgais mesija mani šķebina.
burgerfaks
b
šis pasākums bezgaumības ziņa var konkurēt ar Zorgevica jubileju,kur viņš ieradās balta zirga mugurā.Jo garīgi mazāks cilvēciņš,jo augstāk par pārējiem fiziski viņš cenšas pacelties.Lai šo sindromu izskaidrotu,jāpalasa vecais labais Freids.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas