Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Piebalgs: partijām jāapvienojas, jo viss sākas no jauna

Neizslēdzu iespēju atgriezties Latvijas politikā, lai gan saprotu, ka Latvijas politika ir sarežģīta, sašķelta un ir šausmīgi grūti tajā ieiet, intervijā Neatkarīgā Rīta avīze izteicies Andris Piebalgs, kurš šobrīd ieņem enerģētikas komisāra amatu. Es neloloju ilūzijas, ka nākšu kā mesija, viņš piebilda. Jau ziņots, ka A.Piebalgs atgriezīsies Latvijā un strādās diplomātiskajā dienestā Ārlietu ministrijā.

Pagaidām viņš nevarēja atbildēt uz jautājumu, kuram no politiskajiem spēkiem viņš piesliesies.

“Sekoju tam, kas notiek Latvijas politikā, bet ne ar politiskām ambīcijām. Katrā ziņā tās būtu kādas partijas no tās politiskās grupas, ar kuru šodien vairāk sadarbojos EP – ar Eiropas konservatīvo grupu. Bet Latvijā mums šajā nišā ir daudz partiju, un žēl, ka nekāda konsolidācija nenotiek, vājinot visas šīs partijas. Tādējādi tā iešana politikā nav nolemta, tas ir hipotētiski. Dažreiz es gribu to, jo man liekas, ka varu dot kaut ko labu, bet reizē arī saprotu, ka nebūs tā, ka es atjāšu baltā zirgā, aiz kura visi skries. Tas nozīmē, ka jāpievienojas kādai partijai, jāsāk strādāt, jāmēģina iegūt autoritāti, jo viss sākas no jauna. Bet droši varu pateikt, ka nestāšos nevienā partijā, nepievienošos politikai, līdz nebūšu pabeidzis eirokomisāra darbu un nebūšu pilnīgi atgriezies Latvijā.”

A.Piebalgs noliedz iespēju dibināt jaunu partiju. Viņa vērtējumā tas būtu “vēl lielāks vājprāts”.

“Mani ļoti biedē un mulsina šī drausmīgā partiju sadrumstalotība, kas laika gaitā tikai palielinājusies, un tas ir loģiski grūti izskaidrojams. Un iemesls nav tas, ka latviešiem tāds raksturs. Latviešiem, tāpat kā citiem, ir dažādi raksturi. Šis apstāklis neatvieglo ieiešanu politikā. Bet noteikti varu pateikt, ka nekad neiešu dibināt jaunu partiju, tas būtu vēl lielāks vājprāts,” intervijā Neatkarīgajā saka A.Piebalgs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas